Pula je oduvijek antifašisticki grad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Udruge antifašistickih boraca i antifašista te pod pokroviteljstvom Grada Pule u utorak i srijedu obilježit ce se Dan antifašizma i 70. obljetnica ustanka u Hrvatskoj.

Tradicija polaganja vijenaca na spomenicima i spomen-obilježjima na Dan antifašizma prvi ce se put upotpuniti kulturno-umjetnickim programom dan ranije na Narodnom trgu i zborom gradana, izvijestio je predsjednik Udruge antifašista Pule Livio Blaškovic na konferenciji za novinare.

U utorak ce tako program poceti u 9.30 sati koncertom pulskog puhackog orkestra, koji ce izvoditi prigodne borbene pjesme i koracnice. U 10 sati pocet ce svecani dio okupljanja uz nastup KUD-a "Lino Mariani", ciji ce nastup obilovati borbenim pjesmama maestra Nella Milottija, a završetak druženja proteci ce uz nastup jazz kvarteta i pjesme Doris Drandic.

Tajnik udruge Zdravko Macura rekao je da ce clanovi u razgovoru s gradanima pokušati približiti rad i tekovine udruge.

U srijedu ce, pak, clanovi udruge i predstavnici Grada na spomen-obilježjima na Giardinima, u Titovom parku te pulskom groblju polaganjem vijenaca odati pocast palim antifašistima.

- Pula je oduvijek bila antifašisticki grad. U suvremenom poimanju to je demokracija, sloboda i ravnopravnost te protivljenje bilo kakvom obliku diskriminacije, kao i socijalna osjetljivost. Sve su to vrijednosti proizašle iz antifašizma koje su i danas aktualne. Upravo te vrijednosti želimo prenijeti mladim generacijama jer one su vjecne, a bit ce tako i u buducnosti, zakljucio je dogradonacelnik Fabrizio Radin. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter