Pula je Đoserov grad

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci uručila je u četvrtak u prostorijama Komunalne palače zahvalnicu glazbeniku Akiju Rahimovskom i Mladenu Vojčiću-Tifi (koji nije bio u mogućnosti osobno ju preuzeti) za njihov izniman doprinos očuvanju uspomene na legendarnog Sergia Blažića Đosera i njihov humanitarni rad. Prijemu su uz Đoserove prijatelje i rodbinu prisustvovali i Vlado Orlić te Boran Angelovski, organizatori svečanog otvaranja Poljane posvećene Sergiu Blažiću Đoseru.

Dodjela zahvalnice protekla je u emotivnom prisjećanju na ovog legendarnog pjevača i vođu Atomskog skloništa koji je preminuo od raka sa samo 36 godina, a osim na njegovu glazbenu nadarenost svi su se redom prisjetili kako je bio "veliki čovjek i humanitarac". I dok se njegov stric prisjetio Đoserovih mladih dana, kada je sa svojom "ekipom" štalicu u staroj kući obložio kartonima za jaja, kako ne bi previše bučili dok vježbaju i Boška Obradovića koji im je pisao stihove, a teta ga je korila jer je radija pretvarao u pojačala, Angelovski se prisjetio trenutaka kada je, već bolestan, on njima davao snagu.

Rahimovski je pak o svom velikom prijatelju rekao kako je volio ne samo glazbu, već i sport, a bio je pun energije, pozitive i ljubavi i zato će uspomena na njega trajati vječno. Prisjetio se i legendarnih Đoserovih memorijala, koji su krenuli kao nogometni turniri u organizaciji Orlića i Park avenije 69, a zatim su im se pridružili i rokeri te da nije bilo zvijezde koja nije željela nastupiti u Puli.

Nažalost, posljednji  Đoserov memorijal održan je u Areni 2009. godine, ali intencija je da se on pokuša obnoviti. Dodajući kako za to treba imati i vremena i podršku Rahimovski je dodao da Pula ne smije zaboraviti na svoju slavnu glazbenu prošlost te pritom nabacio i ideju da bi se koncert Đoseru u čast mogao održati za Dan grada Pule. Iako je napomeno da se o svemu još mora dobro razmisliti i organizirati, zaključio je kako je siguran da bi se svi prijatelji, ali i sljedbenici, glazbenici i sportaši humanitarnom koncertu Đoseru u čast sigurno ponovo odazvali. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter