Pula: Jazzbina dovodi Martina, Staniča i Safta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi dan godine u hotelu Pula počinje jazzom, ne prekasno, tamo negdje u vrijeme večere, što ni ovaj put nije izostalo. Gitarist Saša Zorkić, basist Marko Grbac i bubnjar Marco Quarantotto nizali su jazz standarde, pred dvoje, troje ljudi koje bismo mogli svrstati u slučajne prolaznike odnosno goste hotela. Mi smo se pak ondje pojavili da nam organizator Željko Marković ispriča hoće li njegova Jazzbina malo živnuti ove godine i opet dovesti jaka imena pristigla preko bare ili iz Lijepe Naše.

Zasad je već najavljen nastup Billyja Martina i njegovog Wicked Kneeja u Circolu u subotu, 26. siječnja. Ovaj bend predvodi bubnjar, najpoznatiji po sudjelovanju u triju Medeski, Martin & Wood. Iste večeri nastupit će i slovenski bubnjar Marijan Stanič, no još se ne zna hoće li svirati prije ili poslije Billy Martin's Wicked Kneeja. Inače, Stanič je bubnjar trija Vaska Atanasovskog, a radi i sa Žoambo Žoet Workestraom, Lolitom i drugim bendovima. Staniča pulska publika dobro poznaje, a predstavit će se solo, na matricu romske glazbe, pogotovo one s područja Rumunjske i Mađarske.

New Zion Trio koji predvodi Jamie Saft, Puljanima poznat po koncertu na kojem je izvodio glazbu Boba Dylana i Johna Zorna, dolazi 1. ožujka. U novom triju isprepliće dub, klasični klavirski jazz i židovsku glazbu. To su karte koje nam je Marković otkrio sada, iako planova ima još. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter