Pula: Izloženo 200 maketa i modela


U organizaciji Kluba maketara Pula-2004 sinoć je otvorena skupna izložba maketa i modela pod nazivom "Naših osam godina rada" u prostoru Zajednice tehničke kulture na usponu Frane Glavinića 1.

Riječ je o izložbi maketa i modela koji obuhvaćaju područje maketa (brodovi, tenkovi, figure, avioni...) i modela RC aviona, brodova te željeznicu TT, kao mali dio kolekcije koju članovi grade i nadograđuju.

Ova skupna izložba Marina Modrušana i Richarda Peršića daje pregled 200 maketa te deset ručno izrađenih modela, a moći će se razgledati do subote 9. veljače svakodnevno u vremenu od 10 do 14 i od 17 do 21 sat.

Udruga broji pet aktivnih članova te 12-ero djece, a budući da Klub maketara Pula održava tečajeve namijenjene djeci, broj djece uključene u aktivnosti kontinuirano raste.

Članom udruge može postati bilo tko pod uvjetom da završi tečaj (djeca od 5 razreda), nakon čega se dobiva iskaznica i postaje mlađim članom. Za nekih godinu dana postaje se punopravnim članom udruge. Klub maketara Pula redovno održava susrete i druženja dva puta tjedno na 5. katu sjevernog krila Rojca, gdje je i sjedište udruge. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter