Pula: Izgorio napušteni katamaran

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Napušteni katamaran Serasan u vlasništvu britanskog državljanina izgorio je na pulskoj rivi u požaru koji je izbio u nedjelju u večernjim satima. Ozlijeđenih osoba u požaru nije bilo, a uzrok požara će biti poznat po okončanju očevida, koji će obaviti protupožarni inspektor PU istarske. Pulski vatrogasci su od dojave oko 19.10 sati u roku od 15-ak minuta ugasili požar, a pjena koju su koristili zadržala se do jutra. U požaru je izgorio samo predio kabine plovila dok su prednji i stražnji dio ostali netaknuti, najvjerojatnije radi brze intervencije vatrogasaca.

Od Zorana Peruška, zaduženog za odnose s javnošću Lučke uprave Pula doznajemo da se radi o katamaranu koji krasi pejzaž Pule već 13 godina.

- Katamaran koji je izgorio se nalazi na toj poziciji od 2003. godine kada je koncesionar Sigurnost Boljun izgubio koncesiju, a plovilo se radi carinskog nadzora i nekog sudskog spora nije moglo ukloniti. U plovilu nije bilo ničega, niti jedan instrument ili uređaj, bio je prazan iznutra. Sve te godine nismo uspjeli doći do vlasnika, britanskog državljanina. Zašto je došlo do požara će utvrditi policija, kazao nam je Peruško.

Očito je da je plovilo u tih 13 godina devastirano, a dio na kojem se nalazi je otvoren i ima pristup svakome. Kontrola je obavljana u radno vrijeme djelatnika Lučke uprave do 19 sati. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter