Pula ipak dobiva najsuvremenije kinodvorane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nastavljamo s projektom 'Pula gate', doduše znatno izmijenjenim, koji bi trebao biti gotov do kraja sljedece godine", poruka je generalnog menadžera austrijskog investicijskog fonda Bank Austria Real Investa Rolanda Pinza, koji je ovaj projekt preuzeo na proljece od vlasnika tvrtke Arcus Delta Emila Žuneca.

Ovim projektom Pula ce uz zaobilaznicu u Šijani dobiti veliki centar s modernim multipleks-kinima, trgovinama i poslovnim prostorima. Buduci da je Žunec svojedobno najavljivao da ce projekt biti zgotovljen do kraja ove godine, a vec nekoliko mjeseci se na gradilištu, gdje trenutno zjapi velika rupa, gotovo ništa ne dogada, pocelo se postavljati pitanje je li investitor odustao od projekta.

- Projekt nije stopiran kao što se govorilo u hrvatskim medijima. Na njemu se cijelo vrijeme radi jer je novac vec ranije osiguran. Rijec je o budžetu od 25 milijuna eura. Medutim, još uvijek smo u pregovorima s izvodacima radova. Sljedeci bismo tjedan trebali sklopiti ugovor s najpovoljnijom gradevinskom tvrtkom, a nakon toga cemo poceti s gradnjom. Osim toga, u pregovorima smo i s najmoprimcima poslovnih prostora te tvrtkom koja ce upravljati kinima. Projekt bi trebao biti zgotovljen do kraja sljedece godine, rekao je Pinz.

Naglasio je da je s obzirom na prvotnu verziju, kada je u novoj poslovnoj zgradi trebalo biti uredeno šest multipleks-kinodvorana, uredi, ekskluzivni stanovi i ugostiteljski objekti te podzemna garaža sa 172 parkirna mjesta, sadašnji plan znatno izmijenjen, što nece utjecati na dozvole koje su dosad ishodovane. Naime, promjene se odnose na unutarnje uredenje. Kako bi ono prema novom planu trebalo izgledati, nismo mogli doznati. Pinz je tek najavio prezentaciju novog izmijenjenog projekta za dva mjeseca, nakon što se okoncaju svi pregovori i sklope ugovori s najmoprimcima jer ne želi davanjem informacija u medije naštetiti dosadašnjim pregovorima.

Samo je kazao da ce se prvotno planirani ekskluzivni stanovi prenamijeniti ili u turisticku svrhu, odnosno u turisticke smještajne kapacitete, dodatne poslovne prostore ili trgovine. Medutim konacna odluka o tome nije još donesena. Drugacije ce izgledati i kinodvorane, iako nije htio precizirati što to tocno znaci. Kazao je da ce biti puno kvalitetnije opremljene nego što je prvotno planirano. Rekao je i da ce trgovacka ponuda biti drugacija od postojece u Puli te da se radi na tome da se u grad dovedu poznate svjetske modne i kozmeticke marke.

Na pitanje zašto je Žunec izašao iz projekta te hoce li u njemu i dalje sudjelovati na neki drugi nacin, Pinz odgovara da je ugovor sa Žunecom raskinut jer nisu ispoštovani rokovi za pronalazak najmoprimaca novih prostora, da bi se osigurao pocetak radova na projektu. Medutim, s njime bi ovaj investicijski fond i dalje htio suradivati kao sa savjetodavcem s obzirom na kontakte koje ima u Hrvatskoj. Nakon prestanka suradnje sa Žunecom sjedište tvrtke se iz Pule preselilo u Zagreb. Inace, vodenje projekta "Pula gate" u Hrvatskoj za austrijski investicijski fond preuzeo je Nedjeljko Majeric koji ce ujedno biti i tehnicka podrška projektu te ce ga u ime investitora nadzirati.

Što se tice izlaska komunalne inspekcije na teren zbog urušavanja zemlje na gradilištu, Pinz kaže da je to sanirano. Isto tako rekao je da ima dogovoren sastanak s gradskim službama da bi mu dozvolile daljnje korištenje dijela cesta iza zgrade, koja je djelomicno zatvorena vec skoro godinu dana.


Podijeli: Facebook Twiter