Pula: Invalidima rada vrijedna donacija iz Beča

Vrijedna donacija invalidima rada
Vrijedna donacija invalidima rada

U prostorijama Udruge invalida rada Istre predstavljena je vrijedna donacija Caritasa i Crvenog križa iz Beča koja je organizirana uz pomoć i posredovanje tamošnje žiteljice domaćih korijena Nade Pajić.

- Više od 20 tisuća eura vrijedna donacija sastoji se od razne medicinske opreme i invalidskih pomagala, od sanitetskog materijala, antidekubitalnih i električnih madraca, posebnih kreveta, invalidskih kolica te više od dvije tisuće eura vrijednih pelena za inkontinenciju, rekao nam je predsjednik udruge Boris Jurevini.

Dodao je i da su od tamošnjeg Crvenog križa dobili i specijalno vozilo koje se naziva "invalidski auto" s obzirom da je kao mali auto. Radi s tri litijske baterije, ima žmigavce i svjetla, te može razviti brzinu od 30 kilometara na sat, pa će zahtijevati određene upravljačke vještine.

- Namijenjen je mlađim invalidnim osobama koje su izgubile donje ekstremitete, stoga ćemo i mi među našim članovima vidjeti kome bi ga mogli dati na posudbu. Kažu da je vrijedan između 13 i 18 tisuća eura, rekao je nadalje predsjednik Jurevini.

Dodao je da su u donaciji dobili daleko više nego je bilo najavljeno, a troškove odlaska u Beč podijelili su s pulskim Crvenim križem s kojim će sada podijeliti i donaciju. Prema riječima ravnateljice Crvenog križa Pule Jasne Vekić, udruga će formirati posudionicu ortopedskih pomagala, dok će Crveni križ uzeti ostatak potrebitima. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter