Pula: Interes investitora za garažnu kuću i bazen

Lokacija planirane garažne kuće na Marsovom polju (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Lokacija planirane garažne kuće na Marsovom polju (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

U zadnje vrijeme kod lokacija na kojima je u Puli prostornom dokumentacijom predviđena gradnja kapitalnih projekata mogu se vidjeti potencijalni investitori koji obilaze ta područja. Kako saznajemo iz gradske uprave, investitori preuzimaju i projektnu dokumentaciju određenih kapitalnih objekata, ne bi li se upoznali s mogućnošću investiranja.

Iako je za sada još uvijek riječ tek o interesu, zanimljivo je da sve više potencijalnih ulagača iskazuje interes za realizaciju projekata toliko potrebnih gradu.

Tako se nedavno moglo vidjeti predstavnike gradske uprave kako sa zainteresiranim investitorima obilaze parkiralište kod zgrade Croatia osiguranja te Valkane. Na tim su lokacijama predviđene garažna kuća Marsovo polje i gradski bazen.

- Puno je susreta s potencijalnim investitorima u našem gradu, svako toliko subjekti iz Italije, Austrije i Njemačke, ali i Hrvatske traže od nas informacije i projektnu dokumentaciju za određene investicije koje smatramo prioritetnim. Predstavljamo im projekte koji su od velikog interesa za Pulu, te različite oblike suradnje, dali kao privatne investicije ili, pak, javno-privatno partnerstvo, kažu iz gradske uprave.

"Začuđujući" interes odjednom iz gradske uprave pojašnjavaju time da su se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju promijenile mogućnost investiranja u našu zemlju, pa tako i u Puli. Upravo stoga svi ulagači koji su stupili u kontakt s gradskom upravom traže mogućnost realizacije određenih projekata.

- Imamo upite o mogućnosti realizacije određenih projekata, zahtjeve za preuzimanjem projektne dokumentacije koju im potom dostavljamo, a potencijalne ulagače upoznajemo i s drugim projektima koje želimo realizirati u našem gradu. Uskoro očekujemo povratne informacije i vjerujemo da bi moglo doći do realizacije određenih prioritetnih projekata, iznose nam iz gradske uprave. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter