Pula: Ina mora iseliti iz marine Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trgovacki sud u Pazinu donio je nepravomocno rješenje kojim odreduje da Ina mora iseliti iz marine na Verudi. Potvrdu smo dobili od direktora tvrtke Marine Veruda Seana Lisjaka, koji nam je rekao da upravo do danas cekaju ocitovanje Ine.

Kao što je poznato, Marina Veruda je kažnjena višemilijunskim iznosom zbog povrede Zakona o korištenju pomorskog dobra, odnosno zbog toga što nije imala ugovor o korištenju pomorskog dobra s Inom, tvrtkom koja je u sklopu marine obavljala svoju djelatnost.

To je po zakonu zabranjeno te je financijska policija utvrdivši propust naložila Marini Veruda da korigira poslovni odnos s Inom i kaznila je s 2,5 milijuna kuna.



Tada su poceli problemi jer Ina nije željela potpisati ugovor koji su predlagali u Marini pa je prijava proslijedena Luckoj kapetaniji u Puli, koja je nakon ocevida utvrdila niz propusta, izmedu ostalog i taj da Ina obavlja gospodarsku djelatnost bez dozvole, što je kulminiralo zatvaranjem benzinske postaje.

Otad je prošlo više od godinu dana i u marini više nema benzinske crpke tamo gdje je uvijek bila, na ulazu iz smjera Pješcane Uvale. Uprava je stoga odobrila tvrtki Etradex iz Pazina da svojom dostavnom cisternom snabdijeva goste marine naftom i benzinom.

Iz Ininog ureda za odnose s javnošcu stiglo je priopcenje u kojem kažu da su Ina i Tehnomont Marina Veruda u kontaktu da bi pronašli rješenje. (C. B. GALIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter