Pula ima vrlo uspješnu djecu o kojoj se malo zna

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

- Mi smo kao regija, ali i kao zemlja, premali da bi si mogli dozvoliti prosječnost, i zato moramo težiti izvrsnosti. Ulaganje u znanje je nešto najvrjednije što si pojedinac može pružiti u životu. Zato vam čestitam na dosadašnjim uspjesima u školovanju i želim vam puno sreće u daljnjem obrazovanju i radu, jer vi ste ta naša izvrsnost, poručio je gradonačelnik Boris Miletić najuspješnijim pulskim maturantima koje je primio danas u gradskoj palači zajedno s ravnateljima njihovih škola.

Miletić je dodao da se Pula kao Grad ističe upravo po tome što veliki dio proračunskih sredstava usmjerava ka društvenim djelatnostima kako bi se mladima osigurala što bolja kvaliteta življenja i uvjeti obrazovanja, bile to stipendije ili ulaganja u obrazovne i popratne kapacitete. Za kraj svim maturantima je poručio kako vjeruje da će svojim stečenim znanjem, iskustvom, kreativnošću i zalaganjem naš grad u budućnosti učiniti još boljim, ljepšim i ugodnijim za život.

Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović pridružila se čestitkama te im zaželjela puno uspjeha u daljnjoj naobrazbi i u životu. Ujedno, zajedno s gradonačelnikom Miletićem najboljim maturantima uručila i prigodne darove, kao nagradu za njihova postignuća. Tom je prigodom 12 najuspješnijih maturanata naših škola, koji stižu iz raznih dijelova Istre, nagrađeno poklon paketom u kojem su dobili knjigu o Istri, majicu grada Pule i tablet.

Najuspješniji pulski maturanti ove godine su Manuel Sabo iz Škole za turizam i ugostiteljstvo, Amalija Pifar iz Strukovne škole, Korado Travalja iz Industrijsko-obrtničke škole, Jelena Pelicari iz Medicinske škole, Valentina Bašić iz Tehničke škole, Patrik Bolković iz Gimnazije, Romana Radetić iz Škole Dante Alighieri, Linda Korotaj iz Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Keti Križman iz Ekonomske škole, Ana Hrelja iz Privatne škole Jurja Dobrila, Mateo Ujčić iz Škole za odgoj i obrazovanje i Tijana Stakić iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Neka od ovih imena nisu nas nimalo začudila, budući da su već tijekom dosadašnjeg školovanja pokazivali svoje izvanredne talente i postizali zapažene rezultate na raznim takmičenjima, pa smo ih imali prilike vidjeti u medijima, a sigurni smo da će za to biti još prilike.

U njihovo ime, i u ime svih ravnatelja srednjih škola s područja Pule, zahvalu na prijemu uputio je ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula Davor Kliman.

- Naše škole imaju jako puno uspješne djece o kojima bi trebalo puno toga reći javnosti, pa čak i objavljivati ih na bilboardima da svi mogu pročitati i ugledati se na njih. Drago mi je što je Grad prepoznao trud naših maturanata te im na ovaj lijep način odao priznanje, ali se isto tako nadam da će ovaj prijem i darivanje postati tradicionalni, kazao je Kliman.

Gradonačelnik je ujedno poželio svim maturantima lijep provod na današnjoj Norijadi uz zamolbu da se što manje brašna nađe na pulskim ulicama. (Patricija SOFTIĆ)





        .


Podijeli: Facebook Twiter