Pula ima najbolji mali gradski hotel u Europi!

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Ova je godina definitivno berićetna za Luxury Boutique Hotel Villa Vulin, prvi pulski hotel s pet zvjezdica. Nakon što je u rujnu proglašena najboljim malim hotelom u Europi i najboljim City hotelom po međunarodnim standardima za pet zvjezdica po izboru "International Hotel Awards 2017-2018", prije nekoliko se dana vlasnik hotela Vaso Vulin vratio s 50. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu kao apsolutni šampion, osvojivši zlatni pehar i pet zlatnih medalja za Villu Vulin.

Apsolutni šampion regije

No, najznačajnija nagrada ih tek očekuje. Naime, Villa Vulin je u ožujku ove godine nominirana za jednu od najprestižnijih nagrada u hotelijerskom svijetu, World Luxury Hotel Awards, koje istoimena svjetska organizacija dodjeljuje za kvalitetu luksuznih hotela. World Luxury Hotel Awards predstavlja vrhunac priznanja za dostignuća i svojevrstan je sinonim za Oscara u hotelsko-turističkoj industriji. Upravo kada smo nazvali gospodina Vulina da nam prokomentira šampionsku titulu iz Novog Sada, on nas je izvijestio da mu je istog dana stigla pozivnica za sudjelovanje na svečanoj ceremoniji u švicarskom Kulm hotelu u St. Moritzu 2. prosinca ove godine s najavom velikog iznenađenja na dodjeli nagrada World Luxury Hotel Awards.

Prema njihovim saznanjima, jedini su hotel u Hrvatskoj koji je osvojio nagradu "International Hotel Awards", a među prošlogodišnjim se dobitnicima ovog cijenjenog priznanja našao još samo jedan hotel iz regije i to Regent Porto Montenegro luksuzni hotel iz crnogorskog Tivta.

- Naravno da sam jako ponosan i zadovoljan, mada nisam očekivao jedan ovako uspješan niz nagrada sve u istoj godini. To su visoka priznanja struke i posjetitelja koja puno znače jednom malom obiteljskom hotelu iz jedne male Pule, pogotovo što smo, koliko ja znam, jedini u Hrvatskoj koji su do sada dobili ove nagrade svjetske razine. Prije tjedan dana na 50. jubilarnom međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu osvojili smo pehar za ekskluzivnost objekta i usluge, kao i velike zlatne medalje za ekskluzivnost apartmanskog smještaja, za promotivne aktivnosti, za širinu gastronomske ponude mediteranske kuhinje te medalje za visoku kvalitetu interijera i namještaja i za vizualni identitet. Najveća nagrada nas tek očekuje, a riječ je o nagradi World Luxury Hotel Awards za koju nas je nominirala jedna europska institucija i za koju je održano 30 -dnevno javno glasanje sa svih kontinenata. Luxury Hotel Villa Vulin osvojila je nevjerojatne nagrade u ovoj godini i to na najvišoj svjetskoj razini! Većeg vrha ne postoji, rekao je vidno sretan Vaso Vulin.

Vulin: Emotivno sam potresen

Po tko zna koji put u zadnjih nekoliko dana, Vulin se i ovom prilikom zahvalio svim prijateljima i posjetiteljima koji su učestvovali u promociji vile i glasanju, te im na taj način pomogli da ostvare sve ove uspjehe. Pritom je istaknuo da su njihova sreća i ponos tim veći što u aktivnostima bilo koje vrste koji su bili u toku ostvarenja ovih uspjeha nije učestvovao nitko, niti jedna banka niti institucija, niti u smislu materijalnog pomaganja niti bilo kakve druge podrške.

- Ovaj uspjeh bit će zato sladak, ali i teško održiv na ovakvoj visini, trudit ćemo se svim snagama da ostanemo vjerni publici širom svijeta koja nam je podarila svoje povjerenje. Još uvijek sam zaista emotivno potresen od svega toga, ali sam prezadovoljan da je sav naš rad i trud nakon toliko godina urodio plodom. To će biti lijepa ostavština mojoj obitelji, ali i velika čast našem gradu, cijeloj Istri i Hrvatskoj. Ujedno je to i velika obaveza da i dalje nastavimo održavati kvalitetu naše usluge na visokom nivou. i zadovoljstvo nam je da smo priskrbili nagradu sebi, gradu Puli, Istri i Republici Hrvatskoj. S obzirom da je naša Villa Vulin sada osvojila sve svjetske nagrade osim lokalnih nagrada, namjeravamo se prijaviti i učestvovati na dodjeli nagrada "Zlatna koza" koje dodjeljuje Turistička zajednica Istarske županije, poručio je Vulin.

Nagrađeni hotel smješten je nedaleko Valsalina u Puli, a kategoriziran je s pet zvjezdica 2014. godine. Kapacitet mu je 22 postelje u šest hotelskih apartmana i ima mogućnost za predsjednički apartman na gornjem katu. (Patricija SOFTIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter