Pula: Igralište u Valdebeku gotovo do lipnja

Jedno od novoizgrađenih igrališta
Jedno od novoizgrađenih igrališta

Dječje igralište između Sponzine ulici i Ulice Braće Leonardelli na Velom Vrhu u potpunosti se obnavlja novim igralima za djecu. Igralište se obogaćuje ljuljačkom, njihalicom s oprugama za četvero djece, kućicom za penjanje i provlačenje s dvostrešnim krovom, kombiniranim igralom, vrtuljkom i njihalicom za jedno dijete. Dio je to nove infrastrukture za najmlađe sugrađane u koju trenutno ulaže Grad Pula.

Naime, uz ovo dječje igralište, izvrsno napreduje i izgradnja multifunkcionalnog sportsko/dječjeg igrališta u Valdebeku gdje će se na prostoru od 10 tisuća kvadrata u potpunosti zadovoljiti sportsko-rekreacijske afiniteti građana i pružiti dodatno mjesto za druženje, zabavu i sportske aktivnosti. Igralište će imati uređeno boćalište, igralište za košarku, odbojku i badminton, te mali nogomet, dječje igralište s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđeni prostor za pse, biciklističko - pješačke staze, teren za stolni tenis te prateću opremu i infrastrukturu. Planirani dovršetak igrališta je lipanj ove godine.

"U narednom periodu pristupiti će se izgradnji još jednog multifunkcionalnog sportskog igrališta i to na Vidikovcu (kod Prilaza Monte Cappelletta). Na površini većoj od dvije tisuće četvornih metara multifunkcionalno sportsko igralište sastojat će se od polja za igru malog nogometa/rukometa te dva polja za košarku. Predviđa se i izgradnja boćališta te trim zone s odgovarajućim spravama za vježbu na otvorenom. Unutar zone zahvata bit će uređena pješačka komunikacija te će se postaviti urbana oprema, a planirani početak radova je druga polovica ove godine", navode iz gradske uprave te najavljuju i izgradnju dvaju dječjih igrališta i to u Šijani (Vitasovićeva ulica) i Štinjanu (Ulica Kaščuni).

Dječje igralište u dijelu Vitasovićeve ulice u Šijani planira se urediti unutar postojeće zelene površine smještene između stambenog bloka i gradske prometnice na površini od oko 460 četvornih metara. Unutar igrališta je planirana postava, uz klupe i kanti za otpatke, igrala poput ljuljačka, klackalica, kućica za penjanje i provlačenje s dvostrešnim protukliznim krovom i klupicom, kombinirano igralo, vrtuljak i njihalica, sve na antitraumatskoj podlozi. Sadnja stablašica planirana je na ulazu u igralište, uz zapadnu krivulju partera i unutar zelenih otoka.

Dječje igralište u dijelu Ulice Kašćuni u Štinjanu planira se urediti unutar postojeće zelene površine smještene između okolne stambene izgradnje na površini od oko 340 četvornih metara, s izgradnjom pristupnih staza koje će povezati igralište s pješačkim stazama okolnih ulica. Planirana je postava ljuljačka, klackalica, kućica za penjanje i provlačenje s dvostrešnim protukliznim krovom i klupicom, kombinirano igralo, vrtuljak i njihalica, također sve na antitraumatskoj podlozi. Unutar površine dječjeg igrališta predviđena su tri zelena otoka uz koje će se postaviti klupe za sjedenje te će se ozeleniti stablašicama. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter