Pula: Idući tjedan na Karolini - Obrtnički sajam

Detalj s prošlogodišnjeg Obrtničkog sajma (arhiva/M. ANGELINI)
Detalj s prošlogodišnjeg Obrtničkog sajma (arhiva/M. ANGELINI)

Od 10. do 13. listopada na pulskoj Karolini održavat će se 16. obrtnički sajam Istre, na kojem će se predstaviti 178 izlagača - 68 iz Istre, 83 iz ostalih dijelova Hrvatske te 27 iz inozemstva. Među izlagačima najviše je obrta, njih 92, tvrtki je 24, izlažu i tri škole te 15 obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava.

Ove godine, kako je rekao tajnik Obrtničke komore Istarske županije Eros Sorić, bit će pet izlagača manje nego lani. No, čak je njih 105 već nastupilo na sajmu, koji organiziraju HOK, OKIŽ, Županijska gospodarska komora, Grad Pula i Istarska županija.

Ove su godine partner sajma slovenske obrtničke komore iz Izole, Kopra, Pirana, Radovljice i Sežane.

U četvrtak, 10. listopada, održat će se okrugli stol o brendiranju ekoloških i autohtonih proizvoda. Petak je Slovenski dan, kada će se, osim slovenskih komora, susresti i predstavnici obrtničkih komora Pule i Osijeka te obrtničke komore Istarske i Virovitičko-podravske županije. Predstavit će se i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika OKIŽ-a.

U subotu će uz ostalo biti promoviran nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva Županijskog zavoda za javno zdravstvo, a posljednjeg dana, 13. listopada, podijelit će se priznanja i nagrade. Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK-Županijske gospodarske komore, rekla je da Komora financira 50 posto izlagačkih troškova tvrtkama-članicama.

Miro Dodić, predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag koja podupire obrtnike, poručio je poduzetnicima, pogotovo kooperantima koji znaju ostati kratkih rukava kada je u pitanju naplata poslova, da se zaštite ugovorom te da se, ako je moguće, ne zadužuju dugoročno. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter