Pula: Idućeg tjedna otvaranje gornjeg dijela Radićeve


Gornji dio Radićeve ulice na kojem posljednja dva mjeseca traje plinofikacija i rekonstrukcija vodovodne mreže, u funkciju će se staviti sljedećeg tjedna. Kako nam kaže direktor Plinare Dean Kocijančić, bude li pogodnih vremenskih prilika, idućeg tjedna sigurno će se za promet otvoriti najvažnija poveznica Vidikovca i Verude s gradom.

Trenutno se na gradilištu saniraju slivnici oborinskih voda oštećeni tijekom građevinskih radova, a idućih dana započet će frezanje starog asfaltnog sloja po cijeloj širini prometnice te potom i postavljanje novog asfaltnog sloja. Asfaltirat će se gornji dio Radićeve ulice, križanje s Kranjčevićevom ulicom (semafori), te uspon donjeg dijela ove ulice, na kojem su također izvođeni radovi.

- Vremenski faktor odlučuje o svemu, bude li lijepo vrijeme, bez kiše, idućeg tjedna sigurno će se prometnica staviti u funkciju, kaže Kocijančić.

Odmah po završetku ovih radova u gornjem dijelu Radićeve ulice potrošači, ali i oni u Ulici Olge Ban i gornjem dijelu Mažuranićeve, vrlo skoro moći će koristiti prirodni plin. S druge strane radovi će se nastaviti u donjem dijelu Radićeve ulice, gdje Plinara i Vodovod također zajednički sudjeluju u projektu, sve do Dobriline ulice. No, vjeruje se da će zatvaranje tog dijela ulice puno manje opteretiti promet. (G. ROJNIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter