Pula: Iduće godine gašenje opskrbe gradskim plinom

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Plinofikacija dijela Marulićeve ulice u Puli, od Kranjčevićeve do Ulice Kačića Miošića, realizirana je prije najavljenog roka, koji je bio 7. lipnja, Plinara je odlučila produljiti dionicu radova kroz cijelu Marulićevu ulicu, odnosno do zgrade Croatia osiguranja. U prvoj varijanti, naime, plinofikacija se trebala izvesti samo do početka Pattinaggija. Uz plinofikaciju izvodi se i rekonstrukcija vodovodne mreže.

No, kako ističu iz Plinare, radovi će uskoro biti privedeni kraju, baš kao što će, naglašavaju iz Plinare, biti okončani projekti plinofikacije Istarske, Dobricheve i Zadarske ulice, te Nazorove ulice. Odnosno, Plinara se, kao što se to očekivalo, povlači iz centra grada tijekom turističke sezone koja starta 15. lipnja, a do tada će se navedenim ulicama gdje je rekonstruirana plinovodna mreža isključiti dovod gradskog plina.

Ipak, direktor Plinare Dean Kocijančić naglašava da to ne znači da će tijekom ljetnih mjeseci prekinuti projekt plinofikacije po Puli jer slijede radovi na području Monte Zara, odnosno u Tartinijevoj i Vergerijevoj ulici.

- Nakon ljeta očekuju nas novi radovi u centru grada jer ćemo krenuti u plinofikaciju Zagrebačke, Mletačke i Dobriline ulice, odnosno prvog dijela Giardina i Trga Republike, te plinofikaciju Kaštela, odnosno ulica Castropola i Sergijevaca. Plinofikacijom tih dijelova bit će okončana rekonstrukcija plinovodne mreže Pule, a 1. svibnja sljedeće godine iz funkcije će se izbaciti kompletna dosadašnja opskrba gradskim plinom grada, nagovještava direktor Plinare. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter