Pula: IDS-u više, SDP-u manje sredstava za vijećnike

Gradsko vijeće Pule (D. ŠTIFANIĆ)
Gradsko vijeće Pule (D. ŠTIFANIĆ)

Sukladno osvojenim mandatima u Gradskom vijeću na nedavnim izborima donesena je odluka o raspoređivanju sredstva za financiranje aktivnosti političkih stranaka u pulskom Vijeću sredstvima koja su osigurana u proračunu.

Za svakog vijećnika određen je mjesečni iznos u visini od 2.568,38 kuna, tako da pojedinoj stranci pripadaju sredstva razmjerno broju vijećnika, a za vijećnice je naknada deset posto veća i iznosi 2.825,22 kune. U prošlome mandatu mjesečni iznos za vijećnika iznosio je 2.239 kuna, a za vijećnicu 2.460 kuna.

Prema broju vijećnika tako najveći iznos, 29.536 kuna pripada IDS-u koji je, za razliku od prošlog saziva Vijeća, zaradio gotovo devet tisuća kuna. SDP-u pripada 10.787 kuna, što je za nešto manje od 900 kuna manje nego u prošlom mandatu kada su bili u koaliciji s IDS-om.

IDS-ovi koalicijski partneri HNS i BDSH za jednog vijećnika dobit će 2.568 kuna, a Zeleni za vijećnicu 2.825 kuna, koliko je i naknada SDSS-u jer je raspodjela sredstava napravljena prema službenim podacima Izbornog povjerenstva, a za SDSS, koji je u koaliciji sa SDP-om, je mandat osvojila Mirjana Galo. Iznos od 5.136 kuna dobit će, pak, HSU, Ladonja i HDZ. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter