Pula ICI-ju Mini ulica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva ekipa Pule ICI I pobjednik je cetvrtog izdanja Mini ulice – Glasa Istre, pozivnog turnira za igrace do 11 godina, koji se igrao pod pokroviteljstvom Istarske županije. Prvi je to trijumf klinaca s Valkana na ovom turniru, do kojeg su stigli ne primivši niti jedan pogodak u pet susreta.

Shodno takvom ucinku, i sve su pojedinacne nagrade završile u njihovim rukama, što se dosad još nije desilo na Mini ulici. Najboljim igracem proglašen je Ivan Giljanovic, najbolji vratar je Leonardo Sabatti, dok je sedam postignutih pogodaka Marina Belancica bilo dovoljno da ponese epitet najboljeg strijelca.

Nakon što su skupinu apsolvirali s dvije pobjede, djecaci Pule ICI I najteži su zadatak imali u subotnjem cetvrtfinalu, kad su poslije 0:0 u regularnom dijelu slavili nad svojim vršnjacima iz Medulina tek nakon izvodenja sedmeraca, cime su izvukli vizu za jucerašnji završni dan na turniru. Niti danas uzbudenja nije nedostajalo, a za konacni trijumf ekipi s Valkana bila su dovoljna dva pogotka, oba s potpisom Ivana Giljanovica.

Najprije su u polufinalu svladane Banjole, da bi za konacno slavlje kapitulaciju bili primorani potpisati djecaci iz prve ekipe Vrsara Funtane I. U prvom se poluvremenu finalnog ogleda mreže nisu tresle, premda su igraci Pule ICI I bili bliže postizanju pogotka te su cak i uzdrmali okvir gola. No, u 16. minuti susreta Giljanovic je namjestio nišanske sprave i napokon pogodio cilj, i to je bilo to.

Najbolja obrana na turniru, predvodena sigurnim vratarom Leonardom Sabattijem, do kraja je uspjela odgovoriti na sve izazove što su ih pred njih postavili igraci Vrsara Funtane I i fešta je mogla zapoceti. U susretu za 3. mjesto Štinjan je s 2:1 svladao Banjole.

PULA ICI I
: Sabatti, Petkovic, Cukon, Stevic, Lolic, Halilovic, Šošic, Miškulin, Belancic, Giljanovic, Šegota, Vekic, Kontošic, Vucinic, Rakovac.

VRSAR FUNTANA I
: R. Juriševic, Putnik, Pemper, Udovicic, Bernobic, N. Juriševic, N. Žikovic, Šverko, Prolic, R. Žikovic, Grujevic, Divjak.


Podijeli: Facebook Twiter