Pula Ice Fever: Grad nudi rješenje za buku oko Arene

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u razgovoru sa stanarima koji žive oko Arene (snimio M. ANGELINI)
Gradonačelnik Pule Boris Miletić u razgovoru sa stanarima koji žive oko Arene (snimio M. ANGELINI)

- Da mi građani nisu pisali ne bih znao za problem. Odazvao sam se odmah njihovom pozivu i uvjerio u iritantan zvuk koji proizvode uređaji za održavanje leda. Već danas će se ti uređaji nečime obložiti, vjerojatno stiroporom, ne bi li se buka smanjila, jer ne postoji realna mogućnost da ih se izmjesti negdje drugdje. Ako se buka ni tada ne smanji, obratit će se Gradu te će im se pronaći nužni alternativni smještaj dok se manifestacija ne okonča, iznio je gradonačelnik Pule Boris Miletić zaključak sastanka sa stanarima zgrada sa sjeverne strane Arene, koji su mu uputili otvoreno pismo i žalili se na nesnosnu buku koju trpe već deset dana zbog priprema manifestacije Arena Ice Fever Pula MMXII.

Što se, pak, tiče pojačavanja trafostanice, na što su stanari također ukazivali, pojašnjeno je da je na drugoj strani Arene izgrađena nova trafostanica, dok ona na sjevernoj strani nije pojačana, već samo servisirana.

- Živjeti pored ovakvog objekta je čast, ali očito postoje i negativnosti kada se nešto ovako veliko organizira u Areni. Jasno mi je da im je teško živjeti uz ovako iritantnu buku i zahvaljujem se stanarima na strpljenju, poručio je gradonačelnik. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter