Pula i Vodnjan dali suglasnost rivijeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S 15 glasova za i devet protiv pulsko Gradsko vijece dalo je suglasnost prijedlogu ugovora Vlade o pokretanju projekta "Brijuni rivijera" na trima lokacijama, fažanskoj Pineti i pulskoj Hidrobazi te otoku Sv. Katarina-Monumenti.

Nakon što je na prvom citanju prijedloga ugovora pocetkom mjeseca gotovo konsenzusom (22:2) prihvacena uvjetna suglasnost, svoj pristanak odobravanju prijedloga ugovora, uz cvrst stav protiv Loredane Štok i Mirjane Ružnjak, povuklo je pet vijecnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina, ali i tri vijecnika SDP-a, stranke koja u Puli s IDS-om cini vladajucu koaliciju.

Cetvrti SDP-ovac bio je opravdano odsutan zbog bolesti, dok je peti, predsjednik vijeca Denis Martincic, podigao ruku za Vladin ugovor, kao i deset vijecnika IDS-a, dvoje HDZ-a te dvije vijecnice HSU-a, koje su "odmetnute" od Silvana Hrelje, predstavnika "umirovljenika" u Kukuriku koaliciji. (G. ROJNIC)

Vodnjansko "da" bez rasprave


Konacan prijedlog Ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sveta Katarina-Monumenti jednoglasno je i bez rasprave u srijedu navecer usvojilo Gradsko vijece Vodnjana. Sjednici iz opravdanih razloga nisu prisustvovali SDP-ovi vijecnici Sandra Franjul i Zdravko Srdic.

U konacan prijedlog ugovora u clanku 3 dodano je da ce se tijekom realizacije programa voditi racuna o tome da se na pojedinim lokacijama svakome, pod utvrdenim propisima koji se odnose na koncesije, osigura neometan pristup pomorskom dobru. (T. G.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter