Pula i Sarajevo potpisali sporazum o bratimljenju

(foto Grad Pula)
(foto Grad Pula)

Gradonačelnici Sarajeva i Pule, Alija Behmen i Boris Miletić, potpisali su u petak u Sarajevu sporazum o bratimljenju dva grada najavljujući pritom daljnje jačanje međusobne suradnje uključujući tu i povezivanje pulskog i sarajevskog filmskog festivala.

"Ovaj sporazum predstavlja istinski most suradnje kojim se otvaraju nove mogućnosti", kazao je Miletić nakon svečanog potpisivanja sporazuma upriličenog u sarajevskoj gradskoj upravi.

Miletić je istaknuo da građani Pule odavno iskazuju pozitivne emocije kada god je riječ o Sarajevu te kako bi želio da isti dojam Pula ostavi kod Sarajlija.

Sporazum o bratimljenju najvećeg istarskog grada i glavnog grada Bosne i Hercegovine predviđa suradnju na gotovo svim područjima, od politike i infrastrukturnih projekata do očuvanja životne sredine i jačanja kulturnih veza.

Pulski je gradonačelnik posebice iskazao spremnost prenijeti gradskoj upravi Sarajeva iskustva u korištenju sredstava iz pristupnih odnosno strukturnih fondova Europske unije.

Sarajevski je gradonačelnik Behmen podsjetio kako su sva grada prijateljske odnose gradili godinama te kako je sporazum o bratimljenju tek još jedan pokazatelj uspjeha dosadašnje suradnje.

Komentirajući mogućnost povezivanja filmskog festivala u Puli i Sarajevo Film Festivala (SFF), Behmen je najavio kako će se o potankostima razgovarati na razini direkcija dvije filmske smotre, a sve s ciljem postizanja njihove komplementarnosti. "Na taj će se način potaknuti i pulski i sarajevski filmski festival da daju ono najbolje", kazao je Behmen.

Konkretna uspostava te suradnje, kako je najavljeno, mogla bi uslijediti već naredne godine kada filmski festival koji se održava u pulskoj Areni slavi svoju 60. obljetnicu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter