Pula i Istra su za jednakost - izađi i glasaj PROTIV!


Nekoliko stotina građana odazvalo se i podržalo veliki pulski Mimohod za jednakost, održan danas u organizaciji 10-ak udruga i pojedinaca volontera, u sklopu kampanje "Građani glasuju protiv".

Ovim su mimohodom, nazvanim "Ljubav za sve", građani htjeli pokazati zašto na sutrašnjem referendumu o definiciji braka kao zajednice muškarca i žene treba glasati PROTIV.

Sudeći po velikom odazivu, poruka da smo svi jednaki doprla je do mnogih. I stari i mladi koračali su pulskim ulicama, pokazujući time da žele pravedno, tolerantno i civilizirano društvo u kojem neće biti podjela na ove ili one.

- Srce nam je puno. Pokazali smo da ne želimo podjele u društvu, da ne želimo fašizam u 21. stoljeću. Izađite na referendum jer bojkot referenduma ne znači pobjedu, već više mogućnosti za one koji će glasati za. Glasajte po svojoj savjesti, no volio bih da to ipak bude protiv, rekao je na Portarati nakon mimohoda Patrik Lazić iz udruge Korak.

Okupljanje za mimohod bilo je na tržnici. Odatle se povorka laganim korakom, bez jednog incidenta, uputila na Giardine, da bi se potom vratila na Portaratu, gdje je održan kratki program. Nakon pozdravne poruke 18-godišnjeg Lazića održan je plesni flash mob, kada je nekoliko stotina građana zaplesalo na Portarati uz glazbenu podlogu pjesme "Ljubav za sve" Sandija Cenova, koju je u svojevrsnom band aidu obradio Le Zbor i koja je postala neslužbena himna kampanje.

Poruka "Budi čovjek, izađi i glasaj protiv!" tako je zasigurno odaslana na adrese svih onih koji su možda još uvijek neodlučni. Oko Portarate mogli su se vidjeti i oni koji su dijelili letke "Za", no bili su u manjini i prošli su gotovo nezapaženo. (N. SOFTIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter