Pula i Fabrika - glasaj protiv!

Bulevar (N. LAZAREVIĆ)
Bulevar (N. LAZAREVIĆ)

Željko Burić, vlasnik pulske tvrtke Fabrika za grafički i produkt dizajn, vanjsko oglašavanje i oblikovanje interijera i eksterijera, ponovno se odlučio za izražavanje mišljenja jumbo plakatima na oglasnim mjestima koje Fabrika ima u "koncesiji". Uvijek aktualan, u sjećanju mnogih kada je objavio jumbo plakat upozorenja u Flaciusovoj ulici da vozači skreću u "bulevar polomljenih šahtova", ovoga puta osvrnuo se na skorašnji referendum. Jednostavno i snažno "PROTIV" na bulevaru kod autobusnog ugibališta govori samo za sebe.

- To je moj doprinos demokraciji, poticaj koji sam postavio neovisno o drugima po cijeloj Istri, kratko je komentirao Burić.

Fabrika nije usamljena u akcijama vezanim za referendum. Saznajemo da Savez udruga Rojca sprema "Marš za jednakost", koji će se inače održati u cijeloj Hrvatskoj narednu subotu. U Puli bi se održao na relaciji tržnica-Giardini-Portarata, a u Rojcu se za tu prigodu izrađuje 15-metarska zastava u duginim bojama, simbolu LGBT zajednice. Iz Rojca poručuju da se na akciju odlučuju jer svi smo ravnopravni i jednako vrijedni ma koliko god različiti bili.

Za tu prigodu izrađeni su i letci na kojima se poziva da 1. prosinca birači glasaju protiv ukoliko smatraju da država treba poštivati i štititi svakog pojedinca, da obitelj nije nužno brak a svaka je jednako vrijedna, da svi imaju pravo na zaštitu obitelji i nitko nema pravo određivanja s kim će i u kakvoj zajednici živjeti, te da ne treba zabraniti razvod, kontracepciju, pobačaj i medicinski potpomognutu oplodnju, odnosno da Hrvatska treba ostati suverena država u kojoj svatko ima pravo na vlastito vjersko opredjeljenje, ali se vjerske norme ne nameću kao državni zakoni. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter