Pula: I dalje najtraženiji radnici u ugostiteljstvu

Kuhari i kuhinjsko pomoćno osoblje traženi su ljeti (V. HABEREITER)
Kuhari i kuhinjsko pomoćno osoblje traženi su ljeti (V. HABEREITER)

Sezona je u punom jeku pa je broj oglašenih slobodnih radnih mjesta osjetno manji nego prije mjesec dana. U najvećem istarskom gradu, Puli, koja je proteklog mjeseca imala 3.725 nezaposlenih, trenutno se na pulskom Zavodu za zapošljavanje nudi 238 oglasa za slobodna radna mjesta. U ovoj je godini Pula najviše nezaposlenih imala u veljači, kada je u evidenciji Zavoda bilo čak 5.475 osoba.

U cijeloj se Istri traže samo dva radnika u kategoriji "direktor, menadžer i čelnik", i to ravnatelj pulskog Dječjeg vrtića Titti i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Vodnjanu. U segmentu stručnjaka iz područja informatike i tehnoloških znanosti oglašena su 22 radna mjesta, a traže se, primjerice, administrator u Bujama, frigomehaničari u Poreču, serviseri rashladnih uređaja za točenje u Puli, Plominu, Pazinu, Umagu.

U segmentu zdravstva i prirodoslovnih stručnjaka traženi su magistri farmacije, kojima se zaposlenje nudi u Sv. Lovreču, Labinu, Poreču. U Višnjanu se traži voditelj vinograda, u Puli doktor opće medicine, ali i specijalisti radiologije, neurologije, urologije, zatim oftalmolog i ginekolog. U kategoriji "profesori, nastavnici i stručnjaci u obrazovanju" traži se učitelj gitare i trube u Poreču, učitelj hrvatskog jezika i informatike u Rovinju, dok se u Puli traži učiteljica razredne nastave za rad u produženom boravku Osnovne škole Tone Peruška.

Iz kategorije "stručnjaci iz društvenih, humanističkih i umjetničkih područja" izdvojimo, primjerice, oglas za samostalnog referenta kojeg traži mirovinsko. Grad Pula traži referenta za protokol, a pulski Centar za poduzetništvo stručnog suradnika za projekte.

Najviše je oglasa otvoreno u kategoriji uslužnih i ugostiteljskih djelatnosti, njih 72. Traže se konobari i konobarice, kuhinjsko pomoćno osoblje, servirke, kuhari i pomoćni kuhari, voditelji šanka, te roštilj i pizza-majstori, dok se u uslužnim zanimanjima najviše sreće za pronalazak posla smiješi frizerkama i maserkama.

Ukupno 29 poslodavaca traži radnike u trgovini, odnosno prodavače, s tim da neki traže po jednog, a neki čak i 14. Traži se i jedan ribar, kosac, pomoćni radnici na njivi, dvoje radnika na sječi drva… (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter