Pula hrani tudu djecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula donirao je ove godine Savezu sportova 250 tisuca kuna da bi se opremili i spremni docekali djecu koja ove godine sudjeluju u sportskom kampu na Fratarskom otoku, organiziranom drugu godinu zaredom.

Tim pozamašnim iznosom kupljena je sportska oprema (jedrilice i ostalo za školu plivanja), gumenjak s motorom, dok ce se dijelom pokriti i place profesora i majice za sudionike. Unatoc tome, roditelji su morali uplatiti još 800 kuna da bi njihova djeca dva tjedna, svakoga dana osim vikendom, po osam sati boravila na otoku. Novac nije mali, pogotovo uzmemo li u obzir to da je i Grad Pula subvencionirao taj program. A možda je bit problema u tome što u njemu ne sudjeluju samo pulska djeca, vec i djeca iz Medulina, Banjola, Vodnjana i drugih mjesta, pa se opravdano postavlja pitanje zašto i te opcine, odnosno gradovi, nisu sudjelovali u subvencioniranju troškova? Možda bi tada kotizacija roditelja bila manja ili bi barem bilo pravicnije da sva djeca placaju jednako. Ovako pulska djeca snose iste troškove kao i ona ciji roditelji privreduju za druge jedinice lokalne samouprave.

- Greška je možda i moja jer zahtjev nismo uputili i tim gradovima i opcinama bivše Puljštine, vec samo Gradu Puli. Ipak taj je iznos iz gradskog proracuna iskorišten za nabavku opreme, dok cemo stvarne troškove boravka djece znati nakon 21. kolovoza, kada poplacamo sve racune za prijevoz brodom, prehranu i ostale tekuce troškove. Tada cu i prihodovnu i rashodovnu stranu podastrijeti javnosti, nema problema, rekao je voditelj kampa Branko Uležic.


Podijeli: Facebook Twiter