Pula: Gužve zbog privremene regulacije prometa


Za potrebe izgradnje priključka na oborinsku kanalizaciju budućeg trgovačkog centra započeli su radovi na poprečnom prekopu Ulice Prekomorskih brigada u blizini kružnog raskrižja (Šišanska cesta-Prekomorskih brigada-Ul. Rimske centurijacije) zbog čega će od 27. do 31. svibnja, na snazi biti privremena regulacija prometa.

Kako bi se osiguralo što efikasnije prometovanje i bolja protočnost prometa radovi na poprečnom prekopu izvoditi će se u dvije faze.

U prvoj fazi izvođenja radova  koji će trajati od 27. do 29. svibnja, zatvoriti će se desni odvojak Ulice Prekomorskih brigada prema Santoriovoj ulici, dok će se ostalim prometnim pravcima moći nesmetano prometovati.

Nakon završetka prve faze započinju radovi na drugoj fazi koji će trajati od 29.  do 31. svibnja prilikom čega će se promet zabranit na dijelu Ulice Prekomorskih brigada od gore navedenog kružnog raskrižja u oba smjera vožnje, te se promet usmjeravati prema Santoriovoj ulici i Šišanskoj cesti.

Okončanjem radova izgradnje priključka na oborinsku kanalizaciju, 1. lipnja 2016. godine, započinje izgradnja pristupne prometnice do novog trgovačkog centra u Istočnoj poslovnoj zoni u Puli. Dio Ulice Rimske centurijacije u blizini Ulice Prekomorskih brigada zatvorit će se  za sav promet kako bi se izgradilo kružno raskrižje i pristupna prometnica do trgovačkog centra u izgradnji. Radovi obuhvaćaju i izgradnju kompletne infrastrukture: oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu, elektroničku komunikacijsku kanalizaciju, rekonstrukciju vodovodne mreže i prelaganje postojećeg plinovoda. Predviđeno trajanje radova je 60 radnih dana. (G. I.)

 


Podijeli: Facebook Twiter