Pula: Grah nadmašio maneštru

Posjetitelji su uživali u ukusnim porcijama
Posjetitelji su uživali u ukusnim porcijama

Unatoč susnježici i niskim temperaturama gastro fešta na tržnici pod nazivom "Maneštra kontra fažola" bila je izvrsno posjećena, a s malom prednošću pobijedio je fažol.

Fešta je održana na gornjem katu zgrade tržnice, a dobrog raspoloženja uz miris domaćeg jela i živu glazbu nije manjkalo. Budući da se gastro tim Rock caffea morao prilagoditi novim vremenskim uvjetima i pripremanju jela na manjem prostoru skuhano je manje od najavljenih 500 porcija pa ih je podijeljeno oko 200, no bile su obilne, tople i ukusne pa su sve "planule" već oko 11.30, tek sat i pol nakon početka fešte. Jedan od razloga bila je niska cijena jer su se porcije, umjesto po najavljenih deset, prodavale po simboličnih pet kuna.

- Recesija je, ukidaju se božićnice, a Božić je poznat i po popustima pa smo spustili cijenu porcije, rekao je suorganizator Budimir Žižović dodajući da je ipak "nažalost" pobijedio grah.

- Koja je razlika između maneštre i graha? Maneštra se može jesti kad si sit, a grah kad si lačan pa to što je pobijedio grah znači da smo gladni, no možda je ipak malo pridonijela i hladnoća. Ovaj gastro duel je, budući da je oba jela domaća, nadmetanje u popularnosti jela, rekao je Žižović.

Posjetitelje koji su kušali delicije zabavljao je pulsko-labinski bend Boom, a održan je i prigodni sajam ekoloških proizvoda. Tako su Puljani, među ostalim, mogli kupiti sir, prirodne sokove, ajvar, marmeladu te proizvode od lavande i maslinovog drva.

Suorganizatori manifestacije su agencija Avenue i pulsko poduzeće Tržnica, a ova je fešta dio aktivnosti pod zajedničkim nazivom "Prosinac na tržnici" koje se održavaju s ciljem privlačenja većeg broja ljudi na tržnicu.

Sljedeće subote, 15. prosinca, na tržnici će se ponovo održati "Eko sajam" u suradnji s Udrugom Istarski proizvod na kojem se prezentiraju lokalni certificirani eko-proizvođači voća i povrća.

Tradicionalna manifestacija "Mirisi i okusi Istre" slijedi u subotu, 22. prosinca, zatim 24. prosinca i opet od 27. do 29. prosinca. U slučaju kiše sve će se manifestacije umjesto na trgu kod fontane održavati na prvom katu tržnice. (P. LUKEŽ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter