Pula: Gradu ipak treba zemljište koje je prodao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula sklopio je nagodbu s tvrtkom Dilitus d.o.o. koja je nedavno za tri milijuna eura kupila 19 hektara zemljišta na Kaštanjeru da bi izgradila trgovački centar o otkupu 1.366 četvornih metara tog istog zemljišta na kojem je planirano kružno raskrižje u Ulici rimske centurijacije. Cijena kvadrata tog zemljišta je 150 eura i jednaka je kao i prilikom prodaje ovog proljeća.

Doduše, nagodbom je dogovoreno da će Grad Dilitusu u neposrednoj blizini zauzvrat dati drugu nekretninu ako bude najpovoljniji ponuditelj na javnoj licitaciji. Upravo stoga Grad je raspisao natječaj za prodaju dvije parcele od ukupno 3.066 kvadrata na Kaštanjeru za početnu cijenu od gotovo 460 tisuća eura, odnosno, 150 eura po četvornom metru.

Ispada da Grad kupuje što je prodao, ali pritom i zarađuje 255 tisuća eura, odnosno, 1,9 milijuna kuna koliko je razlika u vrijednosti zemljišta.

Kružno raskrižje na kraju Ulice rimske centurijacije potrebno je upravo zbog planirane izgradnje trgovačkog centra na četiri etaže. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter