Pula: Gradski prijevoz i komunalije ne poskupljuju

Cijene goriva već su više (M. ANGELINI/arhiva)
Cijene goriva već su više (M. ANGELINI/arhiva)

Stupanjem na snagu Vladine uredbe o povećanju trošarine na naftne derivate za 20 lipa po litri, mnogi građani opravdano strahuju od dodatnih poskupljenja. Poznato je, naime, da povećanje cijena goriva za sobom povlači i ostala poskupljenja, od režija do cijene kruha.

Da strah nije neopravdan vidi se na cijenama goriva koje su već više u odnosu na cijene prije povećanja trošarina, i to upravo za onoliko lipa koliko je povećana trošarina. Imaju li Puljani zbog toga razloga za strah od poskupljenja karte javnog gradskog prijevoza, upitali smo direktora Pulaprometa Igora Škatara.

- Građani zasad ne moraju strahovati od povećanja cijena gradskog prijevoza, rekao nam je Škatar, no i dodao da će se povećanje trošarina zasigurno odraziti na poslovanje ovog gradskog poduzeća. Da zasad nema razloga za strah od povećanja cijena komunalnih usluga, poput odvoza smeća, rekao nam je i direktor Herculanee Igor Stari, dodajući također da će se povećanje trošarina odraziti na njihovo poslovanje.

-Što će se događati u budućnosti i koliko će se ta uredba negativno odraditi na naše poslovanje, treba tek vidjeti, rekao je Stari. Upite o eventualnom povećanju cijena u prijevozu, odnosno o cijeni karata u autobusnom prijevozu poslali smo prijevozniku Brioni Pula i Autotransu, kao najvećim istarskim prijevoznicima.

- Odlučili smo da se neće povećavati cijene karata jer smo već prije povećanja trošarina odlučili u određene dane, na određenim linijama, smanjiti cijene i do 25 posto, izvijestio nas je Ante Kvasina, direktor Briona.

Iz Autotransa također izvješćuju da u ovom trenutku nemaju namjeru povećati cijene. Ako i dođe do možebitnih korekcija, vele, one će se eventualno primijeniti na sezonske, odnosno turističke linije. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter