Pula: Gradonacelnik prihvatio izvješca o javnim raspravama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvješca o održanoj javnoj raspravi o prijedlogu ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uredenja grada Pule (PPUG) i Generalnog urbanistickog plana grada Pule (GUP) gradonacelnik Boris Miletic usvojio je i prezentirao danas zajedno sa 16 akata koja je donio u proteklih tjedan dana. Javna rasprava za oba plana odvijala se od 12. do 26. lipnja.

Za Prostorni plan su u vrijeme javne rasprave održana dva javna izlaganja, a onom, organiziranom za javnost, prisustvovala su 23 gradana. U roku je stiglo osam primjedbi na izmjene i dopune PPU-a koje je potpisalo cak 80 gradana, a odnosile su se na izbor lokacije procistaca na Lungomareu te povezanim temama kao što je studija Jacobs, neprovedeni postupak utjecaja na okoliš i nedostatak analize alternativnih lokacija procistaca. Nacelno te primjedbe nisu prihvacene, a šest primjedbi nije uzeto u razmatranje jer su stigle izvan utvrdenog roka.

Na javnoj raspravi za izmjene i dopune GUP-a prisustvovalo je svega deset gradana. Ukupno je pristiglo 13 primjedbi, od cega je jedna prihvacena, a odnosila se na promjenu namjene, dok se jedna uopce nije odnosila na izmjene i dopune GUP-a. Preostalih 11 odnosilo se na procistac, planirane turisticke kapacitete, uvjete gradnje za pojedine zone obuhvata UPU-a Lungomare, Max Stoja i Istocna poslovna zona. Primjedbe su se odnosile i na rezervaciju prostora unutar Istocne poslovne zone za vatrogasni centar te jednu parcelu stambene namjene unutar UPU-a Lungomare predvidene GUP-om. Uz ove primjedbe pristigle su još cetiri, ali izvan roka.

Primjedbe za izmjene i dopune PPUG-a i GUP-a, koji se ticu Lungomarea, odnosno, lokacije procistaca otpadnih voda, nisu prihvacene.

- Prema izvještaju o izmjeni i dopuni PPUG-a i GUP-a u roku od mjesec dana izradit ce se konacni prijedlog izmjena i dopuna ovih prostornih planova, koji ce se poslati Istarskoj županiji i županijskom Zavodu za planiranje, te bi se na dnevnom redu Gradskog vijeca trebali naci ujesen, pojasnio je daljnju proceduru procelnik za prostorno uredenje Giordano Škuflic. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter