Pula: Gradnja novog vrtića moguća tek od iduće godine

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Gradnja novog vrtića na Stoji, o kojoj se već neko vrijeme razgovara u gradskoj upravi, aktualizirana je na nedavno održanoj javnoj tribini u mjesnim odborima Sv. Polikarp-Sisplac i Stoja na kojima su građani imali prilike iznijeti svoje prijedloge za kreiranje proračuna za 2015. godinu.

Mještane ovih kvartova zanimala je, naime, izgradnja novog dječjeg vrtića na Ledini (iznad Uljanikovog stadiona) koji bi uvelike poboljšao te podignuo standarde i uvjete boravka djece u vrtićima.

Ravnateljica Javne ustanove Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević rekla je da su do sada radili na otkupu zemljišta kako bi se stvorila jedna cjelina pogodna za gradnje vrtića. Najavila je do kraja godine izradu idejnog i glavnog projekta te će se nakon toga prionuti ishodovanju svih potrebnih dozvola.

- Na zahtjev Grada Pule krenulo se u izradu analize prostornih potreba i mogućnosti vezano za izgradnju predškolske ustanove Dječjeg vrtića "Stoja" na tom području gdje je i GUP-om predviđena izgradnja predškolske ustanove. Tako se do konca ove godine planira izraditi idejno arhitektonsko rješenje i glavni projekt izgradnje novog Dječjeg vrtića nakon čega će uslijediti ishodovanje građevinske i ostalih potrebnih dozvola, izvijestila nas je Kovačavić, odgovarajući na naš upit kada bi gradnja i u kojim gabaritima mogla početi te kolika je vrijednost investicije.

Dodala je da se prema projektu planira izgraditi dječji vrtić na jedan kat za šest odgojno – obrazovnih skupina, i to četiri vrtićke i dvije jasličke skupine, s ukupnim kapacitetom od 105 djece. (Nera SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter