Pula: Gradnja kružnih tokova tek poslije ljeta

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Primopredajom objekata za rušenje, skidanjem zaštitnih panela uz GreenGarden te kopanjem prvih metara buduće prometnice uz Mercator, počeli su ovog tjedna radovi na novoj prometnici Šijana - stancija Peličeti koja će u konačnici zaokružiti ulazak i izlazak iz grada iz smjera Ipsilona. Bit će to četverotračna prometnica s dva kružna toka te pothodnikom za okolne poljoprivrednike i žitelje. Investitor projekta su Hrvatske ceste, a izvođač radova je zajednica ponuditelja Viadukt, GP Krk i Strabag.

Radovi do listopada

Izvođači radova su početkom ovog tjedna preuzeli gradilište, najprije projekt i ostalu dokumentaciju, a potom i samo gradilište te samim time označili početak odbrojavanja utvrđenih rokova za izvedbu. A rok u kojem bi prometnica trebala biti gotova je pet mjeseci, dakle do listopada ove godine. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 28,5 milijuna kuna.

- Krenuli smo s radovima i ukoliko nas vrijeme posluži, sve će biti gotovo u predviđenim rokovima, dakle negdje do listopada ove godine, doznajemo iz Hrvatskih cesta.

Potvrđeno nam je također da će se suprotno od dosad najavljenog i planiranog, najprije krenuti s izgradnjom prometnice s dvije vozne trake, a tek onda u gradnju dva kružna toka, svaki promjera 25 metara.

- Tako je odlučeno zbog početka turističke sezone i očekivanih navala gostiju, odnosno da naši radovi ne bi ometali ulazak u grad i stvarali dodatne gužve, izvijestili su nas iz HC-a. (N. SOFTIĆ, snimio Manuel ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter