Pula: Gradnja iznad Delfina već u kolovozu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suprotno članku u kojem smo napisali da lokacijske dozvole za pojedina komunalna uređenja područja obuhvaćenog Detaljnim urbanističkim planom Lučica Delfin još nisu ishodovane, iz Grada Pule, Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, informiraju nas da su temeljem izrađenih idejnih projekata ishodovane lokacijske dozvole za: prometne i manipulativne površine; odvodnju oborinskih voda; javnu rasvjetu; pješačke i biciklističke staze; zelene površine i javne zelene površine; odvodnju sanitarnih otpadnih voda; vodovodnu mrežu; dovodni vodovod; plinovodnu mrežu; visokonaponsku elektromrežu i četiri trafostanice; niskonaponsku elektromrežu; te parkirališta na lokaciji istok i zapad.

"Lokacijske dozvole su ishodovane u lipnju i srpnju 2013 godine a nakon isteka zakonskog roka za žalbe postale su pravomoćne.", odgovaraju nam iz gradskog odjela, pojašnjavajući da je u rujnu prošle godine projektant APZ HIDRIA d.o.o. Zagreb, u skladu sa lokacijskim dozvolama, pristupio izradi glavnih izvedbenih projekata, te troškovnika komunalne i druge infrastrukture i to svu koju smo naveli osim plinovodne mreže.

Iz Grada navode da su glavni i izvedbeni projekti te troškovnici izrađeni i predani Gradu u ožujku ove godine, te da je u tijeku ishodovanje građevinskih dozvola za građenje navedene komunalne infrastrukture, a pretpostavlja se da će ishodovanje građevinskih dozvola biti obavljeno do polovine kolovoza ove godine.

Iz gradskog nam odjela pojašnjavaju da su projekti komunalne infrastrukture usklađeni s važećim UPU-om Lučica Delfin, te da je projekt ustvari pokrenut samim sklapanjem ugovora o financiranju uređenja građevinskog zemljišta na području obuhvata UPU-a Lučica Delfin između investitora i Grada, što je gotovo jednoglasno usvojilo Gradsko vijeće. Izgradnja infrastrukture, kažu na iz Grada, može započeti nakon ishodovanja građevinskih dozvola. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter