Pula - Grad sa sedam babaroga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare Zrinko Kajfeš, predsjednik gradskog ogranka HDZ-a, izrazio je mišljenje da su plasticni kružni tokovi na obilaznici ruglo grada i da je grad na sedam brežuljaka ustvari grad sa sedam plasticnih babaroga.

- Prije prošle turisticke sezone na prijedlog HDZ-a napravljene su plasticne rotonde na obilaznici i one doista imaju svoju funkciju, protocnost prometa. Medutim, nakon godinu dana ono što je trebalo biti privremeno rješenje postalo je trajno, iako su rotonde polomljene i neodržavane pa izgledaju kao babaroge, rekao je Kajfeš te je naglasio da bi bilo bolje da su se sredstva potrošena na brendiranje grada usmjerila izgradnju trajnih kružnih tokova na obilaznici.

Stoga gradski HDZ predlaže hitno dovodenje u red rotondi, pogotovo što je ocito da sredstva za nastavak proširenja obilaznice nisu predvidena. Kajfeš je naglasio i da je ucinkovitost provedbe i krajnja odgovornost izvedbe iskljucivo na izvršnoj vlasti, koja je, po njegovim rijecima, neucinkovita.

- Od Grada, Županije pa sve do državne razine ta je neucinkovitost vidljiva na svakom koraku, rekao je predsjednik pulskog HDZ-a te je naveo projekte koji su zapoceti pa nisu dovršeni ili, pak, nikad nisu zapoceti, poput izgradnje nove bolnice, nedovršene obilaznice, kanalizacije, bazena, velikog rotora na ulazu u Pulu, Brijuni rivijere te Muzila i Katarine.

Kajfeš je zakljucio da osim stadiona i škole na Velom Vrhu gradska vlast nije zgotovila druge projekte, te je ta, po njemu, neucinkovitost posljedica neznanja, nekompetentnosti, nezainteresiranosti i indolencije izvršne vlasti, što rezultira brojnim problemima u prometu, zdravstvu, turizmu i gospodarstvu.

Tajnik pulskog HDZ-a Ivica Butorac, pak, osvrnuo se na netransparentnost prilikom dodjele koncesijskih odobrenja za beach barove na podrucju Pule. Kao primjer naveo je posljednji natjecaj za prodaju nekretnina kada potencijalnim kupcima nije omoguceno da razgledaju nekretninu. Butorac je zakljucio da Grad ne postupa kao dobar gospodar te da takav nacin pobuduje sumnju u transparentnost. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter