Pula: Gorio stan na Portarati


U požaru koji je u potkrovlju zgrade na adresi Portarata 8 u središtu Pule izbio u utorak oko 19.30 sati 53-godišnji vlasnik nadisao se dima pa je prevezen u pulsku bolnicu i zadržan na liječenju.

Policija je izvijestila da je iz zasad neutvrđenog razloga buknuo požar u stanu u potkrovlju te su izgorjeli namještaj i dio krovišta koji se urušio. Pulski vatrogasci požar su lokalizirali u 21, a potpuno ugasili u 22 sata.

Budući da se još ne zna što je prouzročilo požar policijski službenici će tijekom dana na mjestu događaja obaviti očevid.

Dvadesetak minuta prije 20 sati pulski vatrogasci primili su dojavu da se na adresi Portarata 8, nedaleko od boksačkog kluba, širi dim. U intervenciju su upućena šestorica vatrogasaca s dva vozila.

Vatra se nije proširila na susjedne stanove i zgrade. (M. KOŠTA, snimio D. ŠTIFANIĆ)

Stanari se žale

Nakon požara smo razgovarali s nekoliko stanara te i obližnje zgrade koji nam otkrivaju da neki od njih više od dva desetljeća imaju problema s vlasnikom stana koji je gorio. Ujedno, oni tvrde da je vatra zahvatila još jedan stan u potkrovlju te djelomice i stanove na katu ispod. Požar, smatraju, nije ugrozio samo njihovu imovinu već i njihove živote i živote ljudi u obližnjim zgradama pa bi se svi s ovim problemom nadležni trebali malo ozbiljnije pozabaviti.

- Godinama imamo problema jer on uništava zajedničku imovinu zgrade. Razbija prekidače u hodnicima, šara po zidovima čim ih obojimo, a iz njegovog stana zgradom se širi nesnosan smrad, vele stanari.


Podijeli: Facebook Twiter