Pula: "Good mood fest" opravdao svoj naziv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotinjak je Puljana jedva je u petak poslijepodne dočekalo otvaranje klizališta na pulskoj Karolini u sklopu "Good Mood festivala" kojeg su ove godine organizirali Istarska pivovara i Caffe bar Cabahia, uz podršku Grada Pule i Istarske županije.

Najmlađi su se od prvih minuta tiskali iznajmiti klizaljke i krenuti na led koji je za ovu prigodu napravljen u jednom od dva šatora. U drugom je otvorena velika pivnica u kojoj će se događati prateći sadržaji poput koncerata, a već za sinoć bio je najavljen Jole. Ispred šatora je u drvenim kućicama otvoren Božićni sajam uz prigodnu ponudu domaćih delicija.

Jučerašnjem otvaranju prisustvovali su istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić, predstavnik Istarske pivovare David Juričić i organizator Ivan Marčeta. Uz malo nagovaranja, uzvanici su došli na led, bez klizaljki, i zaradili veliki pljesak, dok je gradonačelnik duhovito dometnuo da su "ionako stalno na ledu".

- Vidim da je za dobro klizanje bitno biti opušten, u protivnom padaš. U ime Grada i svoje osobno želim zahvaliti organizatoru što je na sebe preuzeo veliki rizik da bi omogućio klizanje i bogate sadržaje u sklopu zimskog programa u Puli. Najvažnije je da su djeca zadovoljna, a Grad se potrudio da mnogi od njih ove godine nauče klizati. Vjerujem da to postaje tradicija i da se vidimo i dogodine, poručio je gradonačelnik Miletić.

Župan Flego zaželio je svima poklone u čizmici, a organizatoru uspjeh u prosinačkim aktivnostima te konstatirao da se ovime u praksi pokazuje ono što se stalno i ističe, a to je produženje turističke sezone. Juričić je u ime Istarske pivovare pozvao sve na dobru zabavu u šatoru velike pivnice, dok je Ivan Marčeta zahvalio svima na podršci i poručio kako se nada da će ispuniti očekivanja.

Good Mood festival upotpunili su gladijatori na klizaljkama iz kluba Pula Inline, čiji je voditelj Arsen Lazarić rekao da je sve krenulo s klizališta na Verudeli preko rive do podnožja Arene pa su stigli nadomak cilju, a to je klizanje u Areni. Kako je krenulo ovaj će festival opravdati naziv "good mood", poručio je Lazarić te za kraj najavio da svaku večer nakon 22 sata neće čistiti led već da pozivaju igrače malog nogometa da dođu i organiziraju malonogometne treninge s hokej golovima i uvjere se u odlične uvjete treniranja na ledu koji se tada ne kliže. Zadnji dan održat će se i malonogometni turnir na ledu "Cabahia ice open cup". (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter