Pula: Golemim "ležećim" do sigurne Krležine

Opasno raskrižje Krležine i južnog bulevara u Puli (M. ANGELINI/arhiva)
Opasno raskrižje Krležine i južnog bulevara u Puli (M. ANGELINI/arhiva)

Nakon nedavnog (ponovnog) stradavanja pješaka, oca i dvogodišnjeg djeteta, prometnim problemima u pulskoj Ulici Veruda (južni bulevar) konačno se nazire kraj. Naime, obznanjeno je prometno rješenje kojim bi trebalo doskočiti učestalim prometnim nezgodama u kojima su nerijetko žrtve pješaci i biciklisti, pogotovo u dijelu nadomak križanja s Krležinom ulicom te ulicama Sisplac i Galijotska kod stadiona na Verudi.

Nakon prvotno najavljenog postavljanja vibracijskih traka, prošlog se tjedna kalkuliralo da bi se na križanju južnog bulevara i Krležine ulice uredi kružni tok ili pak da se postavi sustav videonadzora povezan sa semaforima. No, stručnjaci su se u konačnici odlučili za rješenje koje je sličnije prvobitnoj zamisli.

- U ponedjeljak je razmatran prijedlog prometnih stručnjaka. Na žalost, kružni tok na tom raskrižju nije moguće sagraditi jer bi zbog njegovih gabarita i lukova trebalo zadirati u nogostup poslovno-stambenih objekata. Problem usporavanja prometa Ulicom Veruda stoga će se riješiti izgradnjom velike uzdignute plohe uoči samog raskrižja s Krležinom ulicom, i to na oba dvotračna pravca južnog bulevara. Posljedica će biti usporavanje vožnje, ali vozači neće značajno i opasno po svoja vozila osjetiti prijelaz preko te plohe, pojasnio nam je Damir Prhat, pročelnik gradskog komunalnog odjela. Napomenuo je da će se duž bulevara postaviti i svjetleća signalizacija, koja će vozače upozoravati da smanje brzinu i da se približavaju pješačkom prijelazu. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter