Pula glumi Pulu u njemačkom filmu

Snimanje njemačkog filma
Snimanje njemačkog filma

Njemica Elsa Novak s kćerkom Fanny i unukom Clarom na proputovanju je kroz Pulu. Tri žene uputile su se iz Muenchena u Opatiju gdje najstariju gospođu Novak čeka vila naslijeđena od pokojnog muža, ali im se prekrasna Citroenova "žaba" pokvari na cesti, a jedini automehaničar koji im može pomoći nalazi se u Puli. Automobil odvoze u njegov servis, u staru pilanu iza Uljanikovog zida, a one se krijepe u fast-foodu "Junior" na jedinom neraskopanom dijelu rive, onom ispred Riječkog gata. Poslijepodne odsjednu na Forumu, u hotelčiću kojeg glumi kafić "Diana", a večer provedu preko puta, u "Cvajneru", koji je do dva sata iza ponoći noćni klub.

Pulski je to dio filmske, avanturističko-ljubavne priče koju prolaze glavne junakinje njemačkog TV filma "Unterwegs mit Elsa" (Na putu s Elsom), čije je snimanje prošlog tjedna počelo u Rovinju, u atraktivnom interijeru hotela Lone. Uz produkcijsku podršku zagrebačke Pakt Medije, snima se u Hrvatskoj i Sloveniji.

Gospođu Eslu iz naslova igra poznata njemačka glumica Michaele May, koju su neki njemački turisti i prepoznali na ulicama Rovinja i Pule; njezina filmska kćer i unuka su Ulrike C. Tscharre i Alicia von Rittberg. Osim u kompletnom produkcijskom servisu, hrvatskih kadrova ima i među glumcima - u filmu igraju Sven Medvešek, Goran Grgić, Branko Smiljanić te Alain Blažević, glumac iz Splita poznatiji u inozemstvu. Ima nas i u šminki i na kameri, a statisti, njih 30-ak, također su Puljani. A kako bi tri atraktivne Njemice mogle proći duž hrvatskog Jadrana da ne nalete na "galeba", ovog puta Milana koji im priskače u pomoć kad god se "slučajno" nađu u nekoj luci, u koju on stiže brodom a one "žabom".

Film režira Bettina Woernle, koja je autorica i scenarija, a saznajemo da je prije pisanja sinopsisa osobno obišla sve lokacije, od Muenchena do Opatije. Nakon Pule, slijede im snimanja u Plominu, Lovranu, Voloskom, na Bregani te u Opatiji, prije nego se presele u Sloveniju, u Mokrice.(Duška  PALIBRK; Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter