Pula: Gimnazijalci i gradonačelnik posadili stabla

Gimnazijaci su posadili 20 magnolija (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Gimnazijaci su posadili 20 magnolija (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

U Valerijinom parku podno Arene 30-ak učenika uključenih u socijalno-ekološku grupu Lumeni i Eko odbor pulske Gimnazije, zajedno s djelatnicima Herculanee, posadilo je 20 magnolija. Njima se pridružio i gradonačelnik Boris Miletić u pratnji direktora Pula Herculanee Igora Starog i nadležnog pročelnika Giordana Škuflića.

Riječ je o već tradicionalnoj akciji Gimnazije Pula i Grada u sklopu koje, uz Dan planeta Zemlje, sade razno bilje. - Sudjelujemo u ovakvim akcijama od 1994. godine i dosad smo posadili 200-tinjak stabala. Osim ove sadnje, već smo se dogovorili da ćemo se odazvati i jesenskoj jer će se isto u ovom parku saditi ukrasni grmovi i postavljati klupice, rekao nam je Dejan Zelenak, profesor filozofije u Gimnaziji

Gradonačelnik Miletić pohvalio je njihove hvalevrijedne aktivnosti koju je gradsko poduzeće Pula Herculanea spremno prihvatila. - Pula ima status "zelenog grada" i nama je cilj da zadržimo taj status. Moram naglasiti da je površina grada 47 posto pod zelenilom i naša je obveza da to zelenilo očuvamo i obnavljamo, rekao je Miletić.

Direktor Pula Herculanee Igor Stari spomenuo je da ovog proljeća jedinica Hortikulture intenzivno radi na uređenju javnih zelenih površina te da je očekivano najživlje na parkovnim površinama u centru grada, iako nisu zapostavili niti periferiju. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter