Pula: "Giardin nebeski" za subotnju marendu


Pod budnim okom Budimira Žižovića Žiže, koji je osmislio recept, danas prijepodne na pulskoj gradskoj tržnici u velikoj tavi pripremljen je "Giardin nebeski", delicija s raznolikim samoniklim biljem, odnosno mišancom uz dodatak krumpira, maslinovog ulja, češnjaka i začina, čija je priprema prošli put bila odgođena zbog najavljenog lošeg vremena. Ovoga puta vrijeme je poslužilo vrijedne kuhare, koji su za brojne okupljene na gradskoj "špici" pripremili jelo koje je zamirisalo i u okolnim ulicama. 

- Ovo je treća u nizu "Pulska proljetna padela", od ukupno sedam koliko smo ih najavili. Pripremljeno je oko 400 porcija, malo smo kasnili s degustacijom jer su se krumpiri duže kuhali, ali jelo je izvrsno, rekao nam je direktor Tržnice Renato Perc. 

Cilj ove akcije je promovirati proizvođače koji nude svoje proizvode na pulskoj tržnici te ponuditi dodatnu ideju za kuhanje ručka sa sezonskim namirnicama, a ujedno je ovo i novi turistički proizvod koji privlači pulske goste na tržnicu.

Tijekom svibnja i lipnja uslijedit će tako i priprema sardela, pedoća, minestronea te mladog graška s pilećim krilcima. Suorganizatori manifestacije su Grad Pula i Tržnica, pokrovitelji su Turistička zajednica grada Pule i Turistička zajednica Istarske županije, dok su za koncept i realizaciju zaduženi Avenue i Žižo. (P. LUKEŽ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter