Pula: Gdje će srednjoškolci imati nastavu?

U Praktikumu na Vidikovcu radovi se još izvode
U Praktikumu na Vidikovcu radovi se još izvode

Za manje od tri tjedna počinje nova školska godina, ali još se ne zna hoće li Industrijsko-obrtnička škola u Puli do tada biti preseljena u prostore bivšeg Praktikuma na Vidikovcu, a na njeno mjesto useljena Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, koja je već šest godina u podstanarstvu u Upravnoj zgradi Uljanika.

Tako se još ne zna ni hoće li pulska Gimnazija, koja djeluje u istoj zgradi, tzv. žutoj školi, samo na drugom ulazu, odlaskom Industrijsko-obrtničke škole dobiti više prostora da bi mogla organizirati rad u jednoj smjeni.

Po odgovoru Istarske županije, radovi u Praktikumu još nisu završili. U tijeku je treća faza, koja je započela 31. srpnja, a obuhvaća priključenje zgrade na kanalizacijski sustav, jer trenutno postoji samo septička jama, zatim izrada novog priključka na vodovod te novu vodovodnu instalaciju u dijelu zgrade, kompletnu izmjenu opreme kotlovnice i sanaciju podova hodnika u prizemlju.

Izvođač radova, tvrtka Vladimir Gortan, obavezao se da će radovi biti gotovi u rekordnom roku od 25 dana. U tom slučaju Industrijsko-obrtničkoj školi ostalo bi tjedan dana za preseljenje do početka nastave, u ponedjeljak, 2. rujna.

- Radovi se izvode planiranom dinamikom i trebali bi biti završeni u definiranom roku. Po završetku radova obavit će se primopredaja, održati tehnički pregled i ishoditi uporabna dozvola. Završetak radova planiran je za 26. kolovoza, dok završetak ukupne investicije na Vidikovcu ovisi prvenstveno o izvođaču radova u smislu poštivanja rokova, osnivaču Istarskoj županiji u smislu ishođenja neophodnih akata, među kojima je najznačajnija uporabna dozvola, te o Industrijsko-obrtničkoj školi, odnosno ravnatelju u smislu ishođenja rješenja nadležnog ministarstva o nastavku rada školske ustanove u promijenjenim uvjetima.

Ako se nešto od navedenog ne realizira u zadanom roku, škole će započeti školsku godinu 2013./14. na postojećim lokacijama, odgovorila je županijska pročelnica Patricia Smoljan.

Djelatnici ovih dviju škola, međutim, sumnjaju da će se preseliti prije početka nove nastavne godine čak i ako svi građevinski radovi na Vidikovcu budu gotovi na vrijeme. (piše M. JERIN, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter