Pula Gate opet mijenja idejno rješenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgleda da ce ogromna rupa na mjestu buduceg trgovackog centra s multipleks kinom Pula Gate u Šijani još neko vrijeme zjapiti bez gradevinskih radova i predstavljati potencijalnu opasnost za prolaznike i djecu.

Iako se spekulira da je investitor austrijski fond Bank Austria Real Invest odustao od projekta buduci da se mjesecima nakon najave o pocetku gradnje na gradilištu nije ništa desilo, ipak nije tako. Razlog neaktivnosti je promjena idejnog rješenja projekta, što ce vjerojatno ponovno pomaknuti rok završetka ovog centra koji je obecan za kraj 2010.

Generalni menadžer austrijskog fonda Roland Pinz, koji je ovaj projekt prošle godine preuzeo od vlasnika tvrtke Arcus Delta Emila Žuneca, kazao nam je da se zbog posebnih želja pojedinih iznajmljivaca poslovnih prostora morao mijenjati stari idejni projekt.

Nanovo su isplanirani ulaz u buducu zgradu, visina prostorija u trgovackom centru i površine poslovnih prostora te površine za parkiranje u podzemnoj garaži. Pinz je najavio da ce idejni projekt u sljedecih nekoliko tjedana predati nadležnim službama u Gradu Puli.

Pinz je prije nekoliko mjeseci rekao da se od projekta sigurno nece odustati jer je vec osiguran novac, i to 25 milijuna eura. Dodao je da se vode pregovori s izvodacima radova. Vec je tada, s obzirom na prvotnu verziju - kada je u novoj poslovnoj zgradi trebalo biti uredeno šest multipleks kinodvorana, uredi, ekskluzivni stanovi i ugostiteljski objekti te podzemna garaža sa 172 parkirna mjesta - plan bio znatno izmijenjen.

Navodno to nije trebalo utjecati na ishodovane dozvole jer su se one odnosile na unutarnje uredenje. Prema tom novom planu, prvotno planirani ekskluzivni stanovi trebali bi se prenamijeniti ili u turisticke smještajne kapacitete, dodatne poslovne prostore ili trgovine.

Drugacije su trebale izgledati i kinodvorane, koje su trebale biti puno kvalitetnije opremljene nego što je prvotno planirano. Od tada od investitora ni traga ni glasa. Valjda ce ovo biti zadnja izmjena idejnog rješenja jer to je nažalost jedino što se dogada s ovim projektom.


Podijeli: Facebook Twiter