Pula: Fort Bourguignon čeka kulturu

Fort Bourguignon (M. MIJOŠEK)
Fort Bourguignon (M. MIJOŠEK)

Grad Pula, točnije Upravni odjel za društvene djelatnosti, nedavno je raspisao poziv za dodjelu termina za održavanje programa u utvrdi Fort Bourguignon. Poziv je namijenjen svim organizatorima kulturnih programa, pravnim i fizičkim osobama. Termine dodjeljuje Povjerenstvo za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika, i to po dinamici kojom će programi pristizati na poziv.

Darka Komšu, ravnatelja Arheološkog muzeja Istre, koji je odlukom Grada Pule u studenom 2010. dobio Fort Bourguignon na korištenje, upitali smo kakve programe očekuju, odnosno koji će imati prioritet.

- Kao što sam i lani naglasio, Fort Bourguignon otvara se kao mjesto za kulturne manifestacije, od izložaba, koncerata i performansa do predstava i svega ostalog što je vezano za kulturu, pojasnio je Komšo.

Grad je 2010. godine dao Fort Bourguignon na korištenje AMI-ju, ali je zadržao pravo korištenja dijela utvrde za održavanje manifestacija, koje se, pak, trebaju prijaviti Gradu.

Podsjetimo, Fort Bourguignon godinama je bio mjesto održavanja rave partyja, ali je zbog nagomilanih dugova i devastacije objekta odlukom suda tadašnji zakupac Supercraft prisilno deložiran, a objekt zatvoren. Ta je tvrtka, koju je vodio Zlatko Devedžić, ostavila Gradu gotovo dva milijuna kuna duga.

Prijave u Gradu Puli

Zainteresirani predlagatelji programa moraju ispuniti prijavnicu koju mogu dobiti u Gradu ili preuzeti na gradskim web-stranicama. Prijave za ovu godinu zaprimat će se do popune termina, uvažavajući pritom pravilo da između svakog pojedinog programa mora biti i nužan razmak, u pravilu od pet dana. Jedan primjerak prijave mora se predati u gradsku pisarnicu, a drugi u elektronskom obliku na e-mail adresu koja se nalazi na prijavnicama. (piše S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter