Pula: Fontane u Mornaričkom parku još suhe

Suha fontana (M. ANGELINI)
Suha fontana (M. ANGELINI)

Iako su trebale biti gotove još prije početka ljeta, voda u fontanama u Mornaričkom parku nikako da poteče. Problem je, kako doznajemo u pulskoj Turističkoj zajednici, tehničke prirode, ali će, sudeći po posljednjim informacijama, vodoskoci uskoro proraditi.

U vrijeme izgradnje fontana, naime, došlo je do tehničkih problema sa strujom, odnosno trebalo je odraditi dodatne poslove pa su stoga probijeni rokovi.

- Sada je problem sa strujom riješen i fontane će uskoro proraditi. Budući da smo zbog tih prijašnjih problema "izgubili red" kod izvođača radova, moramo se još malo strpjeti, rekla nam je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a.

Izrazila je također žaljenje što određeni delinkventi ne mare za kulturnu i povijesnu baštinu te namjeru da se urede javne površine pa se fontane u Mornaričkom parku svako toliko oštete. Neki su čak u njima zapalili vatru, a nerijetko se devastira ograda oko njih.

- Nadam se da se to neće ponavljati kada se fontane urede jer bi to doista velika šteta, kaže Cinkopan Korotaj. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter