Pula: Flaciusova ulica otvorena za promet

Prohodna Flaciusova ulica (N. LAZAREVIĆ)
Prohodna Flaciusova ulica (N. LAZAREVIĆ)

Nakon posljednjeg iscrtavanja horizontalne signalizacije i finalnog "ušminkavanja" u petak poslijepodne, uklonjene su i plastične barijere te je u subotu ujutro pulska Flaciusova ulica kod glavne pošte konačno otvorena za promet. Prohodna je sad jednosmjerna Flaciusova od raskrižja s Anticovom do križanja s Arsenalskom, Dobrilinom i Leharovom ulicom. Pulski vozači konačno mogu odahnuti jer će sada promet teći mnogo brže budući da će se izbjeći zaobilaženje zgrade glavne pošte Anticovom i Leharovom ulicom, koje je mjesecima, zbog radova u Flaciusovoj ulici bilo neminovno za sva vozila koja su dolazila iz smjera Rive.

Flaciusova ulica zatvorena je u travnju 2012. godine, kad i Riva, zbog početka izgradnje obalnog kolektora. Planirano trajanje radova bilo je 17 mjeseci te je Riva, koja je nakon radova postala jednosmjerna prometnica, otvorena prije godinu dana. No, u dijelu Flaciusove, od raskrižja s Anticovom do raskrižja a Arsenalskom, radovi su se odužili zbog vrijednog arheološkog nalaza, ostataka antičkih brodova.

Radovi na kanalizacijskom sustavu u Uljaniku pak trajat će  do ljeta, a potom se nastavljaju na Valkanama i Šijani. Izgradnja obalnog kolektora financira se bespovratnim sredstvima Svjetske banke, Hrvatskih voda i Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Grada Pule i Herculanee te zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj kroz Jadranski projekt. (P. LUKEŽ; snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter