Pula film festival traži volontere


Pet tjedana uoči početka 63. festivalskog izdanja, Pulski filmski festival poziva mlade da se priključe festivalskoj volonterskoj službi, a one ozbiljnije u svojim filmskim namjerama da se prijave za program 'Filmska kritika mladih filmofila'.

Svi stariji od 18 godina mogu se prijaviti za volontiranje, a volonteri će biti angažirani u razdoblju od 2. do 17. srpnja za rad na svim festivalskim lokacijama i u svim odjelima. Zauzvrat im se nudi mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, topli obroci, preporuka za daljnje angažmane na budućim festivalima te potvrda o volontiranju. Prijave za volontiranje traju do 20. lipnja, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici festivala.

Za sudjelovanje u natječaju za program "Filmska kritika mladih filmofila" potrebno je voljeti filmsku umjetnost i željeti svojim kritičkim osvrtima postati dio nje. Zainteresirani između 18 i 29 godina mogu se prijaviti na natječaj do 15. lipnja.

Osam kandidata koji se na natječaju pokažu najboljim, imat će priliku tijekom festivala, od 9. do 16. srpnja, istraživati sedmu umjetnost, steći filmsko obrazovanje uz brojna predavanja i radionice te sudjelovati u razgovorima sa stručnjacima iz područja audiovizualnih djelatnosti. Uz dobro poznavanje hrvatskog i engleskog jezika, jedan je od uvjeta natječaja i stvaranje jedne pozitivno te jedne negativno intonirane recenzije filma, koji će do 15. lipnja biti prikazan na Hrvatskoj televiziji ili u kinu. Recenzija može biti tekstualna ili u bilo kojem drugom obliku - od stripa do kratkih filmova. Hrvatski filmski kritičar i mentor ovogodišnjih filmofila Mario Kozina pregledavat će i ocijeniti pristigle recenzije.

Polaznicima ovog programa osigurat će se smještaj, prehrana, festivalski katalozi i posebne akreditacije za sve projekcije. Zaduženja će im biti gledanje hrvatskih, međunarodnih i kratkometražnih filmova, komentiranje i ocjenjivanje viđenih ostvarenja, sudjelovanje u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova te pisanje recenzija, blogova. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter