Pula: Festival zdrave hrane i domaćih proizvoda

S prošlogodišnjeg festivala
S prošlogodišnjeg festivala

Hrvatska Udruga "Zdravi Domaći Proizvodi" iz Ludbrega, organizator je izložbeno-prodajne manifestacije "Festival zdrave hrane i domaćih proizvoda" koja je u Puli na centralnoj tržnici započela u ponedjeljak, a trajati će sve do subote, 29. listopada. 

Ovo je prigoda da se Puljanima predstave domaći autohtoni proizvodi kontinentalne Hrvatske, tradicijski obrti, zdrava hrana, ljekovito bilje, a organizirat će se i razne promocije te izložba stručne literature. Festival Zdrave hrane i domaćih proizvoda održava se u tridesetak gradova diljem Hrvatske, a ove godine krenuo je u veljači te već posjetio Mali Lošinj, Rab, Krk, Rovinj i Rijeku.

U Puli će se tijekom šest dana predstaviti sljedeći proizvođači: Aronija Šarić (proizvodi od aronije), Top Bjelovar (čajevi, biljne kreme, proizvodi od konoplje), Runolist (kozji sirevi), PZ Humus (džemovi i pekmezi) te OPG-i Sokić (domaće tjestenine), Rožić  (proizvodi od kruha), Poljak (mesni proizvodi), Magriž (kozji sirevi),

Kušt (kravlji sirevi), mesnica Šafar (mesni proizvodi od divljači),

kupinovo vino Laitkam, OPG Weber (proizvodi od meda), kolači Monika (domaći međimurski kolači), Bormax dekorateri - noževi i pomagala u kuhinji, Galanterija Novak (drvena galanterija), Naturalis d.o.o. (bučino ulje), Ilirija d.o.o. (rahat lokum), Opg Peša Marija (maslinovo ulje) i OPG Mijatović (drniški pršut). (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter