Pula: Fekalije se prelijevaju u dvorište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otvaranje za promet Nazorove ulice ovog vikenda, nakon što je kompletno komunalno uredena, zasigurno ce obradovati stanare te ulice i mnogobrojne vozace. No, stanarima zgrade na broju 28, o cijim smo problemima s izlijevanjem fekalija pisali prije mjesec dana, problemi nisu riješeni, a situacija je svakog dana sve gora.

Pocetkom godine zapocela je i izgradnja kanalizacijskog prikljucka ove zgrade, jedine u ulici koja nije spojena na gradski sustav odvodnje. Medutim, odradene su tek pripremne aktivnosti u trupu prometnice, a radovi su obustavljeni zbog negodovanja susjednih stanara jer su cijevi trebale biti položene ispod zelene površine koja razdvaja dvije zgrade. Iako su tada gradske vlasti potvrdile skorašnji nastavak projekta, a to i sada cini procelnik Damir Prhat, u zgradi u Nazorovoj 28 i dalje se širi smrad.

- Osim što je prizemlje zgrade potopljeno fekalijama, sada nam plivaju i po dvorištu. Zbog nedavnog zatopljenja, situacija je postala nesnošljiva, a u užasnom smradu je nemoguce živjeti. Nedavno se u to uvjerila i sanitarna inspekcija. Sadašnje hladnije vrijeme cak nam i pogoduje, ali što ce biti ukoliko se uskoro ne spojimo na kanalizaciju, a vani zatopli?, pita se Olga Mitrovic, jedna od stanarki.

Prije mjesec dana gradske vlasti potvrdile su da je zelena površina u vlasništvu države, a buduci da je Grad vecinski suvlasnik zgrade, obecano je da bi se problem uskoro trebao riješiti.

- Odradene su pripremne aktivnosti, izgraden dio prikljucka u prometnici do zelene površine i izraduje se projekt prikljucka zgrade nakon cega ce se potpisati ugovori i platiti naknada te riješiti eventualni imovinskopravni problemi na lokaciji. Vec postavljanje dijela prikljucka u prometnicu ukazuje da je predvideno rješenje za stanare Nazorove 28 i vjerujem da ce se uskoro sklopiti ugovori s Herculaneom te izraditi prikljucak, zakljucuje procelnik Prhat.


Podijeli: Facebook Twiter