Pula: Fasada pada po autima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci s utorka na srijedu, s fasade zgrade kucnog broja 26 u Tršcanskoj ulici u Puli, pala je željezna konstrukcija i oštetila automobil Edija Nadenica. On nam je ispricao što se ustvari dogodilo.

- Došao sam na posao i vidio sam da je s procelja zgrade na moj automobil fiat uno pala klanfa. Rijec je o celicnoj poluzi koja služi za ucvršcivanje dijelova zgrada kao što su procelja, fasadne žbuke i slicno. Gradevinari upotrebljavaju takve sprave ne bi li se vec postojece pukotine širile po zidovima. Klanfe popuste nakon nekog dužeg vremena u zidu jer ih nagriza voda pa uslijed hrdanja mogu ispasti, što se u ovom slucaju dogodilo. Na srecu nikoga u automobilu nije bilo pa je nastala samo materijalna šteta, rekao je Nadenic.

- Iako smo geodeti, a ne gradevinari, mislim da bi sve te željezne konstrukcije trebalo zamijeniti jer ih ima još i postoji opasnost da nekome ne padne na glavu. Ako je meni ta klanfa probušila auto, zamislite što bi ucinila covjeku, zakljucio je Nadenic.

Predstavnik stanara, odnosno upravitelj zgade je tvrtka Eki inženjering. Ondje su nam rekli da ce njihova tehnicka služba otici utvrditi što se dogodilo te ce u suradnji s policijom obaviti ocevid. Što se tice štete, u Ekiju kažu da imaju osiguranu odgovornost te da ce osiguranje podmiriti štetu. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter