Pula: Fabio Sošić sam pobijedio Stoju


U organizaciji Saveza sportova Grada Pule započelo je košarkaško prvenstvo osnovnih škola za učenike. U dvorani Osnovne škole Šijana odigrane su tri utakmice prvog kola. U skupini A snage su odmjerile ekipe Verude i Centra, a već od prve četvrtine Veruda je pokazala bolje košarkaško znanje i povela rezultatom 12:5, a do kraja prvog poluvremena povećali su svoje vodstvo na 25:5. David Gržan i Filip Gustovarac bili su najefikasniji igrači Verude s 12 i 11 poena, a utakmica je privedena kraju rezultatom 43:11 u korist Verude.

U skupini B susret Šijane i Vidikovca oskudijevao je u koševima. U prvoj četvrtini povela je ekipa Vidikovca 3:2, a u drugoj i trećoj četvrtini Šijana nije postigla niti jedan koš. Završnicu je obilježilo buđenje Šijane i izjednačenje rezultata na 13:13, no Josip Siljan pogađa tricu za pobjedu Vidikovca 13:16. Napeto je bilo u susretu Giuseppine Martinuzzi i Stoje gdje su se ekipe stalno izmjenjivale u vodstvu.

Prvo poluvrijeme poveli su učenici Giuseppine Martinuzzi 13:16, ali u trećoj četvrtini Stoja preuzima vodstvo 13:16. Ipak, Giuseppina Martinuzzi je zahvaljujući najboljem igraču i strijelcu Fabiju Sošiću, koji je postigao 20 od ukupno 22 poena, pobijedila Stoju rezultatom 22:18. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter