Pula express prosuo tek četiri seta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugogodišnje prvoligaško iskustvo, unatoč pomlađenom sastavu i potpuno novom tandemu u igri parova, došlo je do izražaja u jučerašnjem istarskom derbiju 3. kola Superlige stolnotenisačica. Samo četiri seta "poklonile" su pulske igračice novopečenim superligašicama iz Vrsara i upisale drugu vrijednu ovosezonsku pobjedu.

"Čupavo" je bilo u prvoj partiji između Josipe Zajec i Ane Švarc. Nakon osvojenog prvog seta, Zajec se nije uspjela izvući u finišu drugog i trećeg; najprije je Švarc iskoristila prvu od dvije set lopte (10:8) za 1:1 u setovima, a treći je set otišao debelo u "fiks", a okončan je realiziranom trećom set loptom Ane Švarc (13:11) za vodstvo 2:1. Da dobar savjet zlata vrijedi vidjelo se u naredna dva; Zajec je poslušala upute koje je od trenera Alena Ivančina dobila nakon trećeg seta i potpunom promjenom u igri, koja više nije išla na ruku Švarc, privela meč u svoju korist.

Više revijalan bio je dvoboj između najiskusnije u pulskoj ekipi Ljiljane Janković i 12-godišnje vrsarske prvotimke Dore Popec, koja nije mogla parirati ponajboljoj pulskoj igračici.

Iako prvi set nije naslućivao takav rasplet, Marta Vukelić, koja od ove sezone nastupa za pulski klub, rutinski je odradila meč protiv Martine Riože. U prvom se setu malo tražila, a kad je proigrala, Rioža više nije imala priliku za povratak u meč i eventualni preokret. Tek devet poena bio je sav njen "ulov" u naredna tri seta u kojima je Vukelić potpuno dominirala.

Novi pulski tandem ove sezone, Josipa Zajec i Marta Vukelić, koje su "sklopljene" u par spletom okolnosti, mogle bi biti jocker Pule. Odlično se nadopunjavajući, kiksale su tek u završnici u prvog seta kada su prvi vodstvu 9:8 propustile brže i bez izgubljenog seta dobiti partiju i apsolvirati dvoboj s Vrsarom.

Kako je meč odmicao, otpor Riože i Švarc je slabio pa su pulske igračice rutinski privele meč kraju.

Pula - Vrsar 4:0, rezultati: Zajec - Švarc 3:2 (11:9, 9:11, 11:13, 11:6, 11:7), Janković - Popec 3:0 (11:3, 11.6, 11.6), Vukelić - Rioža 3:1 (6:11, 11:2, 11:2, 11:5), Zajec, Vukelić - Rioža, Švarc 3:1 (9:11, 11:7, 11:6, 11:7). (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter